• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J.G.

24.03.2024

14:10

Prodali sve što su imali i sada žive na kruzerima! "Ne perem, ne kuvam, živim život iz snova" (FOTO/VIDEO)

Instagram Printscreen/life_by_any_means

Putovanja

Prodali sve što su imali i sada žive na kruzerima! "Ne perem, ne kuvam, živim život iz snova" (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Monika Brzoska i njen suprug Jorel su odlučili da život na kopnu, zamene kruzerskim avanturama.

Mnogi ljudi, kada odu na odmor, kažu kako bi voleli da tu zauvek ostanu ili da žive na moru i stalno gledaju u vodu. 

Da je ovako nešto zapravo i moguće, dokaz su i bračni par Jorel i Monika Brzoska, koji ustvari žive na kruzerima.

Oboje su radili kao profesori kada su se upoznali u Memfisu, 2015. godine. Povezalo ih je dobro srce i avanturistički duh, a Jorel je samo godinu dana kasnije predložio i da odu na njihovo prvo krstarenje. 

Trajalo je nedelju dana, a posetili su Meksiko, Belize i Veliki Kajman. Ovo je bio samo početak, jer su u naredne 4 godine otišli na još 9 krstarenja.

Par se potom i venčao, ali su Monikini roditelji razvili određene zdravstvene probleme, zbog čega su svi ozbiljnije počeli da razmišljaju o smislu života. 

- Kada je mom tati Andžeju, koji sada ima 68 godina, bila potrebna transplantacija jetre u avgustu 2022, moja mama Lucina (60) mi je rekla: "Ne čekajte penziju da bi pratila svoje snove. Uradite to sada." - rekla je Monika, prenosi TheSun.

- Tada smo Jorel i ja dobili ideju. Već smo imali rezervisano jednonedeljno krstarenje Karibima za mart 2023. Umesto da se vratimo, zašto ne bismo nastavili da rezervišemo uzastopna krstarenja onoliko dugo koliko možemo da priuštimo? Zvuči ludo, ali brojke su imale smisla. Smeštaj, hrana i zabava bi bili uključeni - trebao bi nam samo dodatni novac za trošenje. Pošto smo bili na toliko karnevalskih krstarenja, dobili smo pristup nekim neverovatnim ponudama. Ako bismo izabrali najjeftinije kabine, naša ušteda od pandemije omogućila bi nam da rezervišemo osam meseci krstarenja za 7.900 funti - neka putovanja su plaćena u potpunosti, druga uz depozit. Tada bismo mogli da iskoristimo kiriju naše kuće sa tri spavaće sobe u Memfisu, da izvršimo dodatna plaćanja po potrebi - rekla je Monika i dodala:

- Mnoga krstarenja počinju i završavaju se u istim lukama, tako da smo znali da ćemo moći da se iskrcamo i lako ukrcamo na naš sledeći brod, ili na drugi način odletimo u luku. Prijatelji i porodica su bili oduševljeni zbog nas, posebno mama. Naravno, brinula sam da ću ostaviti nju i tatu, ali sam znala da nas podržavaju. Do trenutka kada smo stupili na brod u martu 2023. u Majamiju, napustili smo posao i prodali skoro svu svoju imovinu - ističe Monika, koja otkriva da su joj ovih dana slatke muke samo odabir da li će ići na bazen, spa ili da istražuje neku plažu. 

- Definitivno neću da perem veš ili kuvam, jer sve moje obroke kuvaju kuvari, a osoblje mi menja posteljinu. Godinu dana nisam kročila u kuhinju ili koristila mašinu za pranje veša - kaže Monika, koja smatra da živi život iz snova.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučević: Republika Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Vučević: Republika Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici!

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je danas da ga je predsednik Vlade Republike Gabon Rejmond Ndonga Sima obavestio da Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici o kojoj će se raspravljati u Ujedinjenim nacijama i zahvalio se Gabonu zbog toga što u potpunosti, priznaje teritrijalnu celovitost i suverenitet Srbije po pitanju Kosova i Metohije.

20.05.2024

12:55

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!
Politika

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!

Na žalost i na strahotu svih normalnih i mislećih građana Srbije, događa se upravo ono na šta smo upozoravali kada smo govorili o nekontrolisanoj agresiji i mržnji koje širi opozicija, upozorava Dejan Bulatović, poslanik na listi "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

20.05.2024

12:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šok vesti iz Irana! Raisijeva smrt sprečila veliku promenu?! U igri bila dva kandidata za vrhovnog vođu, a sad...
CNN TVRDI

Šok vesti iz Irana! Raisijeva smrt sprečila veliku promenu?! U igri bila dva kandidata za vrhovnog vođu, a sad...

Iranski predsednik Ebrahim Raisi (63) stradao je u helikopterskoj nesreći koja se u nedelju dogodila u pokrajini na granici s Azerbejdžanom, a nakon jednodnevne potrage danas je utvrđeno da su osim šefa države poginuli i šef diplomatije Hosein Amir-Abdolahijan i još sedam ljudi u letelici. CNN navodi da je Raisi bio najverovatniji kandidat za novog vrhovnog vođu Irana.

20.05.2024

09:48

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija