• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.12.2021

13:10

VEŽBE ZA SKIDANJE PODBRADKA! Da, to postoji - usporite starenje jednostavnom gimnastikom za lice

Ljubav

VEŽBE ZA SKIDANJE PODBRADKA! Da, to postoji - usporite starenje jednostavnom gimnastikom za lice

Podeli vest

Ljudi koji imaju podbradak mogu ponekad da izgledaju gojazno iako to nisu ili čak starije. To može da uruši samopouzdanje žena, ali i muškaraca. Isprobajte jednostavnu gimnastiku lica i praktikujte kad god možete ove vežbe. Na licu se nalazi oko 56 mišića, a oni nam pružaju neverovatne mogućnosti iako mnoge od njih ne koristimo često

Vežba zagrevanja

Čak i jednostavne vežbe zahtevaju zagrevanje. Da biste zagrejali vrat, laganim pokretima kružite glavom u smeru kazaljke na satu. Posle nekoliko krugova obrnite stranu.
Sada ponovite vežbu, ali sa dodatnim istezanjem. Pokušajte da isturite bradu prvo napred, zatim isto to kada okrenete glavu nalevo, pa nadesno. Zadržite svaki položaj nekoliko sekundi.

Zviždanje ka tavanici

Ovo je vrlo efikasna vežba za podbradak. Sedite tako da su vam leđa uspravna, a ramena opuštena. Zabacite glavu pozadi i gledajte ka plafonu. Usta oblikujte tako kao da želite da zviždite. Treba da osetite da vam se podbradak zateže. Ostanite u tom položaju 20 sekundi. Ponovite 10 puta.

Poljubac ka nebu

Ova vežba je slična prethodnoj, samo se radi u stojećem stavu. Glavu zabacite pozadi, gledajte nagore. Usta napućite u poljubac što više, tako da osetite kontrakcije na podbratku i vratu. Ostanite tako 20 sekundi i ponovite 10 puta.

Foto: Shutterstock

Podbradak

Lavlje zevanje

Otvorite usta, najviše što možete, pa isplazite jezik najviše što možete. Ova vežba zateže mišice vrata, brade i lica. Isplazite jezik 10 sekundi, pa opustite. Ponavljajte 10 puta.

Vežba istezanja vrata

Glavu podignite tako da gledate prema plafonu. Pritisnite jezikom svoja nepca. Držite ovaj položaj 10 sekundi, pa opustite. Ponovite 10 puta.

Lupkanje podbratka

Sedite ili stanite i gledajte pravo ispred sebe. Nadlanicom i gornjim delovima prstiju lagano lupkajte podbradak i radite to barem pola minuta. Ovo će podstaći cirkulaciju i pomoći da se masne naslage podbratka brže istope.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Osvećen hram Svetih Novomučenika kragujevačkih u Šumaricama
Srbija

Osvećen hram Svetih Novomučenika kragujevačkih u Šumaricama

Episkop šumadijski mitropolit Jovan uz sasluženje umirovljenog episkopa Zvorničko-tuzlanskog i nekadašnjeg Administratora Eparhije šumadijske Vasilija Kačavende, osveštao je danas hram posvećen Svetim novomučenicima kragujevačkim u Spomen parku u Šumaricama.

16.06.2024

14:26