• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zvezdica

01.10.2023

06:39

Mesečni horoskop za oktobar! Pluton kreće napred, Mars ulazi u Škorpiju - Bikovima velike promene, a ovaj znak sedi na dve stolice u ljubavi

Shutterstock

Horoskop

Mesečni horoskop za oktobar! Pluton kreće napred, Mars ulazi u Škorpiju - Bikovima velike promene, a ovaj znak sedi na dve stolice u ljubavi

Podeli vest

Prva polovina oktobra donosi nam ulazak Venere u Devicu i Merkura u Vagu, tako da ćemo u sezoni Vage više balansirati u svakodnevnim situacijama. Pluton kreće napred 12. oktobra, istog datuma kada i Mars ulazi u Škorpiju, tako da će druga polovina meseca biti izazovnija i doneti komplikacije za Škoprije, Lavove, Bikove i Vodolije. U drugom delu meseca biće više skrivenih namera i neočekivanih poteza.

OVAN

Posao  - U prvom delu oktobra ćete pokušavati da pronađete balans između privatnog i poslovnog života. To će vam dobro ići do neke sredine meseca, kada će vam finansije postati prioritet. U oktobru imate mogućnost javno da promovišete posao koji radite i da postanete popularniji. Ulazak Venere u Devicu će doneti mogunost nove zarade na osnovu nečega što vam je dosad bio hobi. Jupiter i Uran u Biku donose vam priliku za ulaganje koje može da bude rizično, ali isplativo u kasnijem periodu.

Ljubav - Tokom početka meseca će biti borbe za dominaciju, pre svega od strane partnera. Pokušavaćete da uspostavite harmoničan odnos, ali će nešto krenuti naopako. Ipak, Venera u Devici donosi vam više mogućnosti za ljubavne susret ali će u emotivnom smislu biti važno koliko je ko za koga učinio, jer ćete težiti da "merite ljubav".

Zdravlje - Slabije.

 

BIK

Posao - Ulazak Venere u Devicu može da vam donese novu poslovnu ponudu tokom oktobra, zbog koje ćete se bolje osećati kao osoba. Ono što će vam najviše prijati jeste što ćete moći da radite posao koji je bliskiji vama, tako da ćete spojiti lepo i korisno. Imate mogućnost da radite više od jednog posla, što planete u Vagi i nagoveštavaju, tako da se spremite za nove poslovne mogućnosti. Mars u Škorpiji od 12. oktobra donosi vam veći pritisak od strane poslovnog partnera, ali i javnosti na neki način, naročito ako vam je posao javan.

Ljubav - Venera u Devici ukazuje na mogućnost zaljubljivanja. Najveći teret ovakve pozicije Venere jeste što ćete racionalno meriti koliko je neko nešto uradio za vas, pa ćete biti proračunati u ljubavi, što je velika greška. Mars u Škorpiji donosi vam susret sa misterioznom osobom koja će imati snažan uticaj na vašu ličnost. Uran u vašem znaku u komunikaciji sa Jupiterom donosi nagle, emotivne obrte, tako da će emotivni status da vam se promeni preko noći.

Zdravlje - Dobro.

Foto: Shutterstock

 

 

BLIZANCI

Posao - Od 5. oktobra Merkur, vaša vladajuća planeta, ulazi u Vagu gde vam donosi brojne mogućnosti ali i priliku da na diplomatski način prevazilazite prepreke. Kako Mars 12. oktobra ulazi u šesto polje, očekujte da ćete imati više poslovnih obaveza u drugom delu meseca. Ipak, to vam neće teško pasti, pa ćete biti ispunjeniji jer radite nešto kreativnije. Dakle, posla će biti, ali ćete lako izlaziti na kraj sa obavezama. Jednostavno ćete shvatiti da su vas neke stvari uzaludno nervirale tokom avgusta i septembra, jer sada polako sve dolazi na svoje mesto.

Ljubav - U emotivnom smislu dolazi do brzih preokreta, jer se partner ponaša drugačije nego što ste navikli. U intervalu od narednih pola godine u vašem odnosu će morati da se poradi na promeni doživljaja slobode i načina na koji rešavate svakodneve probleme. Ukoliko ste slobodni, ali i da niste, imaćete tajnu simpatiju o kojoj internzivno razmišljate.

Zdravlje - Odlično.

 

RAK

Posao  - Do sredine oktobra sve vaše odluke biće pod pritiskom porodičnih dešavanja koji vam stvaraju probleme. Zbog toga "gubite konce" na poslu i ne uspevate da pronađete balans između svakodnevnih obaveza i odgovornosti. Prijatelji će vam biti velika podrška u narednom periodu, tako da treba da se oslonite na svete Device i Bika. Sa Vagama ćete imati lošiju komunikaciju. Od 12. oktobra osetićete povratak energije i lakše ćete moći da prevazilazite prepreke.

Ljubav - Druga polovina oktobra je važna za ljubav, jer imate šansu da upoznate nekoga novog. Biće vam privlačne misteriozne osobe koje skrivaju neku tajnu ili jednostavno ne otkrivaju sve o sebi. Poznanstvo koje budete imali može da vam promeni pogled na život. U svakom slučaju prihvatite pozive za izlaske i nemojte da sedite kod kuće.

Zdravlje - Bolje u drugom delu oktobra.

Foto: Shutterstock

 

 

LAV

Posao - Naglašeno treće polje ukazuje da je oktobar mesec veoma važan za pregovore, naročito kada je u pitanju novac. Moguće je da ćete baš u oktobru potpisati važan dokumenat koji će vam značiti u poslu. Prva polovina oktobra je mnogo povoljnija nego druga, jer će biti pojačanih tenzija kada Mars uđe u Škorpiju 12. oktobra. Iskoristite dobre dane u prvom delu meseca da ostvarite svoje planove i potpišete važna dokumenta. Moguće je kraće putovanje.

Ljubav - Ljubav će u vašem slučaju da dođe preko posla. To je neko poznanstvo koje će biti iznenadno i neočekivano, ali može da vam bude zanimljivo. Ukoliko vam je stalo do nekoga, iskoristite prvi deo meseca da popravite odnos pravim rečima, jer ćete u drugom delu oktobra imati manje obzira prema voljenim osobama.

Zdravlje - Slabije u drugom delu oktobra.

 

DEVICA

Posao - Merkur 5. oktobra ulazi u Vagu i osigurava vam bolju zaradu. Novac će vam biti prioritet veći deo meseca. Uvidećete da uz pomoć ličnog šarma lako možete da ostvarite zacrtane ciljeve, a od 12. oktobra moć ubeđivanja biće velika i možete lako da ubedite druge u ono što želite. Na poslu će biti raznih noviteta, tako da se pripremite za tehnološke inovacije.

Ljubav - Venera u vašem znaku od 9. otkobra donosi vam priliku da se zaljubite kako niste odavno. Osvojićete svakoga koga budete sreli, tako da će biti puno ponuda za ljubavne susrete. Ukoliko ste mislili da vam je septembar monoton, pripremite se za ljubavni preokret i moguće zaljubljivanje. Imate mogućnost da ostvarite romansu na osnovu velike privlačnosti.

Zdravlje - Dobro.

 

VAGA

Posao - Početak oktobra je veoma važan za vas, jer sve što budete radili zavisi isključivo od vaše inicijative. Pokazaćete se kao dobar organizator, ali ćete služiti i primer ljudima kako na diplomatski način mogu da se reše problemi. Od 12. oktobra sa ulaskom Marsa u Škorpiju imate šanse da uvećate svoje prihode, tako da ćete se u toku predstojećeg meseca finansijski oporaviti. Imate šanse da promovišete sebe na bolji način i postanete dominantna figura na radnom mestu.

Ljubav - Partnerstvo vam je važno u ovom periodu, u smislu podrške, tako da očekujte i povremene oscilacije. Partner će do sredine meseca pokušavati povremeno da vam nametne svoju volju, a u drugom delu oktobra imaćete rasprave oko finansija. Ukoliko ste u braku, u drugom delu oktobra smatraćete da partner troši previše novca.

Zdravlje - Odlično.

Foto: Shutterstock

 

 

ŠKORPIJA

Posao - Naglašeno dvanaesto polje ukazuje da imate osećaj da se nalazite u začaranom krugu na poslu iz kojeg ne znate kako da izvučete. Nemate jasno predstavu kakve su namere vaših nadređenih prema vama, a imate i puno tajnih neprijatelja. Takva neizvesna situacija će se zadržati do 12. otkobra, a tek onda ćete moći da sagledate jasnu sliku i pokažete svoje potencijale na radnom mestu. Druga polovina oktobra je znato bolja ako planirate da menjate posao.

Ljubav - Venera ulazi u Devicu, pa vam donosi ljubav iz prijateljstva. Neko koga posmatrate kao prijatelja će vam otvoreno pokazati da oseća nešto više prema vama. Ukoliko ste slobodni, jedna Devica može da privuče vašu pažnju. Od 12. oktobra kada Mars uđe u vaš znak zračićete posebnim magnetizmom zbog kojeg ćete lako osvojiti svakoga koga budete želeli.

Zdravlje - Psihološki problemi.

 

STRELAC

Posao - Venera ulazi u Devicu 9. oktobra, pa će fokus u predstojećem periodu biti na ciljevima u karijeri. Imaćete veliku podršku prijatelja početkom oktobra, koji će vam pomoći da ostvarite svoja nadanja. Druga polovina oktobra je odlična za zaradu, tako da možete da iskoritite taj period za uvećanje prihoda. Od 12. oktobra treba da se čuvate osoba koje vam rade iza  leđa na radnom mestu.

Ljubav - Merkur, predstavnik vašeg polja partnerstva, ulazi 5. oktobra u Vagu, pa ćete u intrevalu do 22. oktobra mešati ljubav i prijateljstvo. Neko ko vam se drugarski predstavlja gaji emocije prema vama, pa ćete biti u konfuznom odnosu. Međutim, kada Mars i Merkur uđu u Škorpiju, onda postoji mogućnost da uđete u tajnu vezu. Taj period će biti aktuelan u drugom delu oktobra.

Zdravlje - Dobro.

Foto: Shutterstock

 

 

JARAC

Posao -  Naglašen znak Vage donosi vam puno izazovnih situacija na poslu u kojem će sigurno biti i sukoba mišljenja. Pokušavaćete da napravite kompromis koji nikako nećete uspevati da postignete, pa će pregovori često ići u pogrešnom pravcu. Nalazite se na prekretnici između dva puta i sigurno je da vam je teško da donesete ispravnu odluku na poslu. Paralelno ćete raditi više projekata. Druga polovina meseca vam donosi stabilizaciju, tako da pokušajte da izbegnete rasprave početkom meseca.

Ljubav - Venera u Devici donosi vam priliku za zajedničko putovanje. Bilo kakva promena ambijenta je povoljna za vas kada je partnerstvo u pitanju. Prjaće vam Device, a od sredine oktobra i Škorpije. Jedno prijateljstvo možete da pretvorite u ljubav, ali u drugom delu meseca.

Zdravlje - Lošije početkom meseca.

VODOLIJA

Posao Planete u Vagi vam otvaraju mogućnost za saradnju sa inostranstvom u prvom delu oktobra, a nije isključeno da ćete imati daleko putovanje. Od 12. oktobra za vas dolazi stresniji period na poslu kada ćete imati sukobe mišljenja i trpeti pritisak da što brže završite obaveze. Na neki način ćete terati inat svakome ko se ne bude slagao sa vašim stavovima, tako da treba da probate više da se zalažete za kompromise. Vaše ambicije dolaze do izražaja u oktobru mesecu, tako da će karijera biti važna.

Ljubav - Ukoliko imate partnera, daleko putovanje bi bila idealna opcija za vas. A ako ste slobodni, sledi vam susret sa osobom koja dolazi iz inostranstva. To je neko ko može da bude drugačije vere ili nacionalnosti nego vi, ali je prva polovina oktobra povoljna za ljubav. Drugi deo oktobra donosi vam više stresa zbog posla, pa ćete opterećivati partnera svojim problemima.

Zdravlje - Dobro.

Foto: Shutterstock

 

 

RIBE

Posao - Naglašeno osmo polje je važno za popravljanje finansijke situacije u oktobru. Imate mogućnost da dođete do velikog novca. Komunikacija na poslu će biti bolja, a od 12. oktobra ćete osetiti povratak energije koja vam je nedostajala. Što se tiče perioda za popravljanje sitacije na poslu, znajte da vam je druga polvina meseca više naklonjena. Iako će sve delovati neizvesno početkom meseca, pomak ćete videti od sredine oktobra.

Ljubav - Merkur u Vagi ukazuje da lako možete da imate dve osobe između kojih ne možete da se odlučite ili želite da provodite vreme sa obe. To će biti čudna situacija, ali za vas u ovom momentu odgovarajuća. Imaćete i susret sa jednom osobom koja je atraktivna i poznata, ali ćete i dalje sedeti na "dve stolice". Bićete u velikoj emotivnoj dilemi.

Zdravlje - Bolje.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija