• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.05.2024

06:21

Korisnici će poludeti! Jutjub testira novi format reklama

Shutterstock

Hi-Tech

Korisnici će poludeti! Jutjub testira novi format reklama

Podeli vest

Jutjub najviše zarađuje od oglasa koji se prikazuju za vreme trajanja video-snimaka. Korisnicima ovo smeta, naravno, ali su oglasi razlog zbog kog je servis dostupan.

Alternative postoje, ali je to neophodno platiti, pa se deo korisnika odlučio za korišćenje aplikacija za blokiranje oglasa. 

Gugl pokušava da im stane na kraj već neko vreme, pa se takvim korisnicima sadržaj potpuno usporio, i jedino rešenje je da deinstaliraju blokatore oglasa.

Oglasi, jasno, nisu popularni i zbog toga se nova opcija koju Jutjub testira verovatno neće svideti korisnicima. 

Kompanija je, kako su nedavno najavili, počela sa testiranjem novog oblika oglasa koji se prikazuju na ekranima kada korisnici ne gledaju, odnosno pauziraju klipove.

Foto: Shutterstock

 

 

Trenutno, ovo je dostupno sa za TV i aktivira se kada korisnici pauziraju gledanje videa na Jutjubu. Kada kliknu na pauzu, video se smanji, a pored njega se pokaže oglas. 

Ono što su posebno naglasili iz kompanije Gugl, jeste da je reč o formatu oglasa koji ne ometa korisnike prilikom gledanja videa, jer se pojavljuje samo kada pauziraju taj sadržaj. 

Ipak, ako korisnici pauziraju video jer žele da utišaju zvuk iz nekog razloga, sigurno im se neće svideti ako se odmah nakon klika na pauzu pojavi novi video sa reklamom i zvukom.

Prvi rezultati tokom testnog perioda su pozitivni, kaže Gugl, pa se ne treba začuditi ako testiranje prošire i na druge uređaje, odnosno ako zvanično uvedu ovaj format oglasa, piše Zimo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Orban: Fica hteli da ubiju zbog Ukrajine!
Planeta

Orban: Fica hteli da ubiju zbog Ukrajine!

Mađarski premijer kaže da je opravdano pretpostaviti da je motiv za atentat na slovačkog premijera bio rat u Ukrajini, budući da snažnim centrima moći odgovara da taj sukob bude nastavljen. Sugerisao je da je to u interesu Amerike

18.05.2024

11:01

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12