• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.02.2023

11:33

GUGL HROM dobija opciju koja će ubrzati rad vašeg računara

Hi-Tech

GUGL HROM dobija opciju koja će ubrzati rad vašeg računara

Podeli vest

Gugl je još u krajem prošle godine najavio dva velika noviteta, koje priprema za svoj Hrom internet pregledač.

Ti noviteti su postali dostupni svim korisnicima ovog pregledača na računarima, ali je prvo potrebno da ga nadogradite na verziju 110.

Noviteti za Hrom odnose se na uštedu energije i smanjenu potrošnju memorije i to za čak 30 procenata. Iako je Hrom poznat po svojoj brzini, sigurnosti i brojnim opcijama, on je i veliki potrošač memorije, što mnogima stvara probleme prilikom surfovanja netom, pogotovo korisnicima s računarima koji imaju manju količinu RAM-a, prenosi Zimo.hr.

Gugl je tome stao na kraj tako što je s novom nadogradnjom odlučio da uspava neaktivne tabove, odnosno memorija računara trošiće se samo na tabove koje su trenutno otvoreni, dok će ostali tabovi biti u hibernaciji sve dok se ponovo ne otvore, što bi trebalo da utiče na smanjenje upotrebe memorijskih resursa računara za skoro trećinu.

Foto: Pixabay

Gugl

U novoj verziji Hroma, opcija štednje memorije automatski je aktivirana, a ako ne želite da Hrom oslobodi memoriju od neaktivnih tabova, tu opciju možete isključiti u okviru Settings/Energy Saver. Ako želite da neke veb lokacije uvek budu aktivne, i to možete da uredite na istom mestu, odnosno tu mogu da se dodaju stranice koje često posećujete i želite da uvek budu aktivne.

Što se tiče opcije uštede energije, ona se aktivira kada procenat baterije padne ispod dvadeset odsto. Hrom tada automatski ograničava pozadinske aktivnosti, kao i vizuelne efekte na internet stranicama poput animacija i glatkog skrolovanja.

Novu verziju Gugl veb pregledača možete preuzeti direktno sa Gugl stranica, odnosno možete je nadograditi ručno klikom na Settings/About Chrome.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pekicmeki

pre 1 godinu

Ne ubrzava on računar, nego ga manje usporava. Računar je najbrži kad Google uopšte nije uključen .

pekicmeki

pre 1 godinu

neće ga ubrzati nego će manje da ga uspori.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija