• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.05.2024

10:02

Počinje suđenje za ubistvo Noe Milivojev! Ovo su dokazi protiv osumnjičenog

Informer, Društvene mreže

Vesti

Počinje suđenje za ubistvo Noe Milivojev! Ovo su dokazi protiv osumnjičenog

Podeli vest

U Višem sudu u Beogradu danas bi trebalo da počne suđenje Ognjenu Dabetiću (34) zbog sumnje da je iz niskih pobuda, mržnje i netrpeljivosti, na podmukao način ubio tiktokerku Nou Milivojev (18) u junu prošle godine.

On se tereti za teško ubistvo, a monstrum se u danima nakon zločina ponašao kao da ništa nije učinio. Kako se navodi u optužnici, veštačenjem telefona pronađenih kod osumnjičenog utvrđeno je da je on imao namere da ubije tinejdžerku, ali i sakrije tragove koristeći određene aplikacije na telefonu.

Prvi trag koji jasno ukazuje da je Dabetić imao nameru da se reši tragova nakon zločina koji je počinio ukazuju i detalji iz istrage koju je sprovelo Više javno tužilaštvo u Beogradu.

U telefonu optuženog za ubistvo pronađena je instalirana aplikacija koja simulira hemijske reakcije i rešava hemijske jednačine, a uvidom u aplikaciju pronađena je pretraga reakcije mravlje kiseline i vode.

Foto: Informer, Instagram

 

 

Takođe, u telefonu Dabetića pronađena je i uznemirujuća prepiska sa njegovim poznanikom od 4. juna prošle godine, u kojoj se žali na ubijenu devojku.

- Svi stvaramo svoje monstrume, to je sve što imam reći. Kako smo ih stvorili, na nama je i da ih uništimo. Tvorac - uništitelj. Svaki dan zovem muriju, u omiljenim pozivima mi je 192 - napisao je Dabetić poznaniku i dodao:

- Biće sve dobro, ipak je uvek tu opcija neka. Uđe u mrak i tako.

Veštačenjem telefona pronađenih kod Dabetića pronađene su i pretrage u danima nakon nestanka tiktokerke, a najviše su ga interesovali medijski tekstovi koji se odnose na slučaj nestanka Noe. Tada se još nije znalo šta se sa njom dogodilo, a njena porodica je apelovala da se apel o njenom nestanku proširi.

Slučaj je otkriven, zahvaljujući policajki i policajcu koji su 6. jula prošle godine bili na terenu povodom drugog nestanka, te su odlučili da pokucaju na vrata Dabetića, koga je ranije policija više puta pokušavala da pronađen na adresi, ali bezuspešno.

- 6. jula 2023. godine, smo kolega i ja prvo ostvarili kontakt sa Noinom prijateljicom koja je bila zabrinula i navela da je ona 17. juna otišla kod Dabetića, da su oni bili u vezi i da je ta veza bila turbulentna u smislu postojanja verbalnog i fizičkog nasilja. Kolega i ja smo otišli na adresu u centru Beograda gde nam je Ognjen otvorio vrata - navela je ona u svom iskazu.

Prvo su sa njim razgovarali u hodniku zgrade, Dabetić je rekao da je nije video od početka juna kada je Noa navodno pokušala da uđe u njegov stan. Postupili su po standardnoj proceduri i pitali Dabetića da pogledaju stan, a policajci su osetili da iz unutrašnjosti stana dopire jak miris hemikalija.

 

"Ni u jednom momentu nije odbijao saradnju, ali je u jednom momentu rekao da hoće da ispriča onako kako je bilo. Tada je rekao da je Noa pre 20 dana, otprilike, dolazila, da su se na galeriji stana svađali, da je došlo do fizičkog sukoba i da je on zadavio, mislim da je rekao kablom, a onda delove tela isekao, stavio u plastične posude i zalio kiselinom i da se to nalazi u kupatilu" navodi se u iskazu.

Nakon otkrivanja slučaja, Više javno tužilaštvo se oglasilo i opisalo kako je tiktokerka ubijena u periodu između 17. i 18. juna prošle godine.

"Osumnjičeni je to uradio tako što je, kako se sumnja, kada je Noa Milivojev, sa kojom je bio u emotivnoj vezi, došla kod njega u stan, ušao sa njom u verbalni i fizički sukob, te je žrtvu najverovatnije lišio života davljenjem i uz pomoć, najverovatnije noža, isekao telo na više delova" navelo je tužilaštvo.

Foto: Privantna arhiva

 

 

Potom je delove tela rasporedio u veću pvc kutiju, manje pvc bure, jedan manji balon za vodu i jednu pvc kantu u koju je nakon toga sipao, za sada nepoznatu hemikaliju, kako bi hemijskim putem uništio tragove.

Osumnjičenom Ognjenu Dabetiću zbog svirepog ubistva preti doživotna robija.

Podsetimo, Noa Milivojev je transrodna osoba, a rođena je u Kovilju kraj Novog Sada. Na svom profilu na društvenim mrežama, pretežno na Tiktoku, pratio ju je veći broj ljudi sa kojima je delila pojedinosti iz svog života. 

Njeno telo otkriveno je sredinom leta prošle godine u stanu u Ulici cara Lazara u centru Beograda, a osumnjičenom Ognjenu Dabetiću stavljene su lisice na ruke.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

On napravi skoro 100 tepsija bureka u jednoj smeni! Ljuboje je čuveni pekar iz Čačka : "Ovaj posao mladi neće da rade"
Društvo

On napravi skoro 100 tepsija bureka u jednoj smeni! Ljuboje je čuveni pekar iz Čačka : "Ovaj posao mladi neće da rade"

Budućnost omiljenog srpskog doručka, masnog bureka, mogla bi u nekim narednim godinama biti veoma upitna jer je sve manje mladih koji se odlučuju da zavrnu rukave i isprljaju ruke brašnom, uljem i mesom. Iako je plata dobra, u prestonici i oko 1.000 eura, sve je uzalud. Čast ovog specijaliteta najčešće brani stara garda, skoro pred penzijom.

19.05.2024

14:53

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Spasioci odjurili na mesto incidenta! Postoje dve verzije događaja o nesreći iranskog predsednika!
Planeta

Spasioci odjurili na mesto incidenta! Postoje dve verzije događaja o nesreći iranskog predsednika!

Vest da je helikopter koji je prevozio iranskog predsednika Ebrahima Raisija imao problema pri sletanju zbog otežanih vremenskih uslova, odnosno magle, odjeknula je svetom a i dalje nije poznato šta se tačno dogodilo. Postoje dve verzije, da je do nesreće zaista došlo ili da je helikopter sleteo nakon čega je predsednik nastavio kopnenim putem. Nijedna nije zvanično potvrđena, očekuje se svakog časa da se sazna šta se zaista desilo.

19.05.2024

15:55

Berlin podiže "na noge" vojsku od 4,2 miliona vojnika!? Samo, mora da "upali" neki od tri scenarija!
PISTORIJUS IMA PLAN

Berlin podiže "na noge" vojsku od 4,2 miliona vojnika!? Samo, mora da "upali" neki od tri scenarija!

Mladi Nemci će po uzoru na svoje vršnjake iz nordijskih zemalja uskoro morati da ponovo obuku uniformu Bundesvera – 13 godina pošto je kancelarka Angela Merkel ukinula obavezno služenje vojnog roka. Ministar odbrane Boris Pistorijus bi do juna trebalo da obelodani na koji način će se povećati broj pripadnika oružanih snaga najjače evropske ekonomije.

19.05.2024

13:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12