• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Republika

08.01.2024

13:33

JEZIVO! Kosta K. zavapio iz bolnice: "Nek je prokleta ova godina" - ovo je razlog za takvo ponašanje

Zoran Sinko/ print

Vesti

JEZIVO! Kosta K. zavapio iz bolnice: "Nek je prokleta ova godina" - ovo je razlog za takvo ponašanje

Podeli vest

Kosta K.(14) dečak ubica je prvog dana ove godine pao u depresiju i bezvoljno je na glas govorio da je 2024. prokleta godina, a prisutni su zaključili da se nervira jer je počela onako kako on nije želeo.

Portali pišu je da se maloletni ubica ponaša skroz drugačije nego ranije i da jedva komunicira sa medicinskim osobljem i ostalim okruženjem.

- Nek je prokleta ova Nova godina i ova bolnica je katarstofa - ponovio je dva puta Kosta K. sa licem priljubljenim na jastuk ležeći na bolničkom krevetu. 

Inspektori u civilu koji ga čuvaju sedeći kod njega u sobi neprekidno, pogledali su se međusobno u neverici jer je prethodnih dana bio ushićen skoro sve do novogodišnje noći, kao da nije počinio masakr.

Foto: Insajder

 

- On je očigledno očekivao spektaktularnu Novu godinu. Za totalnu nevericu svima! Pričao je prvo kako mora kući za praznike i da se spremi za skijanje kasnije tako što će da nabavi novu opremu. Bio je uveren da će tako i biti. Kad se to nije desilo, a bližio se poslednji dan 2023. godine, on je tražio da mu se dozvoli da uredi sobu i da okiti jelku. Naravno da od toga nije moglo biti ništa i svi su ignorisali njegove zahteve i sve to što govori - rekao je izvor Republike iz Klinike za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu gde se maloletni ubica nalazi na veštačenju od 3. maja kada je počinio masakr.

U školskim klupama ubio je pet drugarica i druga iz odeljenja, i u hodniku škole još tri devojčice i školskog čuvara. U krvavom piru je ranio nastavnicu istorije i pet učenika iz njegovog 7/2. Sam se predao policiji sa očevim oružjem kojim je napravio zločin. 

Maloletni monstrum od 31. januara skoro i da ne ustaje iz kreveta, ne uči i ne priča, samo gleda odsutno ka zidu i povremeno ka prozoru negde u daljinu i visinu ka krošnji drveta. Ne spominje ni porodicu, čak ni ujaka i sestru za koje je ranije rekao da mu nedostaju, kao ni psa kojem je bio privržen ranije. 

- Doktorki je rekao da ga ništa ne zanima, ali da je dobro i da mu ništa ne treba. Ona je pokušavala da dopre do njega da kažen nešto više, ali on se okrenuo ka zidu i ignorisao ono što mu govori - prepričao je izvor.

Inače, pre ovakvog ponašanja dečak ubica je vikao po bolnici i vređao lekare na račun postupanja prema njemu.

 - Ovo je strašno, držite me ovde protivzakonito. Niste normalni ! Ja moram kući! Hoću da čekam Novu godinu van ove odvratne sobe i dečije galame, da budem u svom stanu. Nisam se naspavao mesecima - vikao je Kosta u decembru pitajući se glasno da li iko misli na to što on mora da se spremi za proslavu, a ne da sedi u sobi besposlen. Govorio je da bi do sada lekari ustanovili njegovcu dijagnozu da im je to cilj i da je on uopšte i ima. 

 

- Nova godina samo što nije, a ja sedim bezveze u bolnici gde mi nije mesto. Moram da spremim ukrase i da okitim jelku sa sestrom. Moramo i da isplaniramo novogodišnje putovanje da po običaju ubedimo mamu da nas vode gde nismo bili, a ne da idemo po selima da se oni odmore - rekao je Kosta početkom decembra, nakon što mu je doktorka potvrdila da je tog dana datum koji je i on mislio.

Naš izvor je otkrio da dečak masovni ubica svakodnevno beleži datume kako bi bio u toku i znao vremenske odrednice. 

Sve oko sebe, Kosta K. je tada zgrozio i izjavom da planira kupovinu poklona za praznike. 

-  Treba da kupim poklone za porodicu i prijatelje. Treba sve naći ono što vole, potrebno mi je vreme - govorio je monstrum vidno zabrinut.

Zaposleni na Klinici za neurologiju i psihijatriju za  decu i omladinu su u neverici međusobno prepričavali užas koji su čuli, kao što obično i rade nakon šokantnih zahteva najmlađeg masobnog ubice u svetu.

- Kada čujete sve šta taj dečak traži, šta mu smeta u bolnici od navodno neukusne i nezačinjene hrane do galame bolesne dece i stare zgrade, i kako priča o spoljašnjem svetu deluje vam kao da on nije svestan užasa koji je napravio iako na pitanja stručnjaka i policije uvek kaže da zna zašto je hospitalizovan - rekao je ranije za medije izvor iz bolnice. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu!
Live TV

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu!

Najnovija vest stigla je iz južne srpske pokrajine. Policija je ušla u ekspozituru Poštanske štedionice u Severnoj Mitrovici. Kolona oklopnih vozila kreće se ka Leposaviću. U emisiji "Info dan" gost je bio Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji koji je govorio o neprestanim napadima na Srbe od strane Vlade Aljbina Kurtija, ali i o potencijalnom donošenju sramne rezolucije o Srebrenici.

20.05.2024

16:20

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija