• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.11.2023

10:43

Duci sa Olimpa određen pritvor, Džesiki oduzet pasoš! Pripremali ubistvo dece Dragoslava Kosmajca

Informer/društvene mreže

Vesti

Duci sa Olimpa određen pritvor, Džesiki oduzet pasoš! Pripremali ubistvo dece Dragoslava Kosmajca

Podeli vest

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Dušanu K. (57), koji se sumnjiči da je zajedno sa državljankom Australije Jessi-Vi R.T. (39), dogovarao, planirao i organizovao ubistva iz bezobzirne osvete oštećenih L.K. i M.K., u čija su dvorišta porodičnih kuća na Zvezdari 7. i 15. novembra bacili ručne bombe.

"Dušanu K. pritvor je određen da ne bi uticao na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo" rečeno je za Tanjug u tom sudu.

Istom odlukom Jessi-Vi R.T. sud je odredio meru zabrane napuštanja mesta boravišta, odnosno Ljiga, bez odobrenja suda.

Njoj je naloženo da se javlja svakog 15. u mesecu u nadležnu PU, a oduzet joj je i pasoš. Prema saznanjima Tanjuga, Jessi - Vi je majka četvoro maloletne dece koju je dovela u Srbiji da žive sa Dušanom K. u okolini Ljiga.

Ona je u Australiji bila policajka.

Foto: informer.rs

Dragoslav Kosmajac

Osumnjičeni su pre dva dana na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu negirali izvršenje krivičnih dela za koja se terete, s tim što Dušan K. nije želeo da iznosi odbranu, dok je Jessi Vi odbranu iznela.

Kako saznajemo, na saslušanju se branila da joj Dušan K. nikada nije spomenuo Kosmajca, te da nikad nije videla voki toki, spiskove…

Kuće na koje su, kako se sumnja, bacili bombe, pripadaju deci pokojnog kontroverznog biznismena Dragoslava Kosmajca. Njima se naredbom o sprovodjenju istrage na teret stavljaju krivična dela teško ubistvo iz člana 114, stav 2. Krivičnog zakonika (priprema teškog ubistva), nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana 348, stav 4. i Izazivanje opšte opasnosti iz člana 278, stav 4. Sumnja se da su Dušan K. i Jessi-vi dogovarali, planirali i organizovali izvršenje krivičnog dela teško ubistvo oštećenih L.K. i M.L, pa su neovlašćeno pribavili tri ručne bombe, čije držanje nije dozvoljeno gradjanima.

Foto: informer.rs

Dragoslav Kosmajac

Dušan K. je 7. novembra u dvorište porodične kuće L.K. aktivirao i bacio ručnu bombu koja nije ekspodirala, da bi sutradan u dvorište porodične kuće prvog komšije L.K, oštećenog S.N. bacio drugu ručnu bombu koja je eksplodirala, čime je izazvao opasnost za život i telo ljudi i imovinu većeg obima i to S.N, koji se u to vreme nalazio i kući.

Zatim je Dušan K., kako se sumnja, 15. novembra u dvorište porodične kuće M.K. aktivirao i bacio treću ručnu bombu, koja nije ekspolodirala. Osumnjičena Jessi-Vi R.T. mu je sa umišljajem pomagala u izvršenju krivičnih dela tako što je vodila računa da niko ne uoči šta rade, čuvala stražu, obezbeđivala vozilo i čekala Dušana K.

Policijski službenici su u vozilu Dušana K. marke "mercedes" pronašli svesku u koju je zapisivao podatke o porodici oštećenih, njihovim vozilima, nekretninama, obezbeđenju koje imaju, kao i dva sredstva za komunikaciju koja su koristili prilikom izvršenja krivičnih dela. Dušan K. do sada nije osuđivan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Detaljna biografija Duce i Džesike koji su planirali ubistvo Kosmajčeve dece! Pratili ih u stopu, bacali bombe... (FOTO)
Istraga u toku

Detaljna biografija Duce i Džesike koji su planirali ubistvo Kosmajčeve dece! Pratili ih u stopu, bacali bombe... (FOTO)

Dušan Krstić poznat i kao Duca sa Olimpa (57) uhapšen je zajedno sa svojom ženom Džesikom Vi R. T. (39) zbog sumnje da su zajedno bacili tri bombe na kuće u kojima žive deca pokojnog biznismena Dragoslava Kosmajca. Ovaj bračni par, koji već neko vreme živi u okolini Ljiga, mesecima je pratio kretanje dece Kosmajca i sada im se stavlja na teret priprema ubistva!

20.11.2023

09:52

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija