• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

18.11.2023

15:23

Ovako se branila Džesi koja je uhapšena sa Ducom: U Australiji bila policajka, ovde kupila rudnik

Printskirn/Facebook

Vesti

Ovako se branila Džesi koja je uhapšena sa Ducom: U Australiji bila policajka, ovde kupila rudnik

Podeli vest

Džesika Vi R.T. (39), koja je uhapšena zajedno sa svojim suprugom Dušanom Krstićem Ducom (57), zbog sumnje da su bacali bombe na kuće porodice Dragoslava Kosmajca, negirala je krivicu i tvrdi da joj muž nikada nije spominjao kontroverznog biznismena.

Kako saznajemo, Džesi je ranije bila policajka u Australiji, a sa svojom decom se doselila u Srbiju i počela da živi sa Dušanom.

Džesi se branila da joj Dušan nikada nije spomenuo Kosmajca, da nikada nije videla voki toki i spiskove sa kretanjem dece - priča izvor "Blica"

Dušan Krstić zvani Duca je neosuđivan i on je takođe negirao krivicu, ali nije želeo da iznosi odbranu.

Prema informacijama, ovaj bračni par je u Srbiji kupio rudnik i poseduju brojne nekretnine.

Njima se naredbom o sprovođenju istrage na teret stavljaju krivična dela Teško ubistvo (priprema teškog ubistva), Nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

 

Džesi svom mužu čuvala stražu

- Sumnja se da su Dušan K. i Džesi Vi dogovarali, planirali i organizovali izvršenje krivičnog dela Teško ubistvo oštećenih L.K. i M.L, pa su neovlašćeno pribavili 3 ručne bombe, čije držanje nije dozvoljeno građanima - saopštilo je tužilaštvo.

Dušan K. je 7. novembra u dvorište porodične kuće Lazara Kosmajca, aktivirao i bacio ručnu bombu, koja nije eksplodirala, da bi sutradan u dvorište porodične kuće prvog komšije Lazara Kosmajca, oštećenog S.N. bacio drugu ručnu bombu koja je eksplodirala, čime je izazvao opasnost za život i telo ljudi i imovinu većeg obima i to S.N, koji se u to vreme nalazio u kući.

Zatim je Dušan K, kako se sumnja, 15. novembra u dvorište porodične kuće Milice Kosmajac aktivirao i bacio treću ručnu bombu, koja nije eksplodirala.

Osumnjičena Džesi Vi R.T. mu je sa umišljajem pomagala u izvršenju krivičnih dela, tako što je vodila računa da niko ne uoči šta rade, čuvala stražu, obezbeđivala vozilo i čekala Dušana K.

Policijski službenici su u vozilu Dušana K. marke "Mercedes" pronašli svesku u koju je on zapisivao podatke o porodici oštećenih, njihovim vozilima, nekretninama, obezbeđenju koje imaju, kao i dva sredstva za komunikaciju koja su koristili prilikom izvršenje krivičnih dela.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mika

pre 6 meseci

Pitajte Adzima sta je to uradio njegov prijatelj Duca

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija