• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.03.2023

11:43

"PINK PANTERI" IZ SRBIJE IZVELI FILMSKU PLJAČKU U ATINI! Naoružani kalašnjikovima upali u zlataru, ukrali 24 "Roleksa" u vrednosti od 135 HILJADA EVRA! (VIDEO)

Vesti

"PINK PANTERI" IZ SRBIJE IZVELI FILMSKU PLJAČKU U ATINI! Naoružani kalašnjikovima upali u zlataru, ukrali 24 "Roleksa" u vrednosti od 135 HILJADA EVRA! (VIDEO)

Podeli vest

Četvorica Srba, navodni članovi "Pink Pantera" i jedan Grk osumnjičeni su da su naoružani kalašnjikovima uspeli da opljačkaju zlataru u Atini i ukradu 24 "Roleksa" vrednih 135.000 evra.

Kako prenosi grčki medij "Protohema", pljačka se dogodila 20. decembra, a kao članovi grupe koja upala u radnju u centru grada identifikovano je ukupno pet osoba, a uhapšeni su jedan Srbin i Grk koji se sumnjiče se terete za organizovani kriminal, razbojništvo, tešku krađu u saučesništvu kao i za kršenje zakona o oružju.

- Član bande je bio muškarac S.P. (63) koji se pretvarao da je mušterija kako bi pomogao svojim saučesnicima da provale u prodavnicu. Organizacija je bila strukturisana u okviru transnacionalnih kriminalnih grupa i organizacija balkanskog organizovanog kriminala, među kojima istaknuto mesto zauzimaju Pink Panteri. Karakteristično je da je srpski vođa grupe uhapšen zbog razbojništva koje je počinio 2017. godine u zlatari u Švajcarskoj, ali i zbog učešća u pljački zlatare 2016. godine u Sloveniji - navodi grčki medij.

Kako je utvrđeno, pripadnici navedene grupe su nabavili neophodnu opremu, a to su puške, čekić i maske i zajedno su odlučili da počine razbojništvo u zlatari kao i krađu motora koji su korišćeni prilikom izvođenja pljačke.

- Kako bi otežali lociranje i povezivanje sa krivičnim delima, trojica Srba, ušli su na teritoriju Grčke i tamo boravili za vreme razbojništva, a napustili su je neposredno nakon izvršenja. Osim toga, boravili su u kratkoročnom iznajmljenom stanu u Atini na nekoliko dana, koji je korišćen kao "baza" za članove organizacije - navodi se.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija