• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer/K.Ć.

16.04.2024

19:43

Sudbina naše pevačice ledi krv u žilama: "Mog brata su ubili i izvadili mu oči, a majku zaklali, nikada je nismo pronašli"

ATAIMAGES

Estrada

Sudbina naše pevačice ledi krv u žilama: "Mog brata su ubili i izvadili mu oči, a majku zaklali, nikada je nismo pronašli"

Podeli vest

Marija Petričević, poznatija kao Mira Kosovka, otvorila je dušu i ispričala užasne detalje o njenom boravku na Metohiji.

Pevačica je imala jako lep život na Kosovu, sve do prvih nemira, kada su joj brata ubili Šiptari i onda je krenula agonija.

Mira se prisetila uže porodice koja joj je ubijena na Metohiji.

- Živeli smo jako dobro, braća su bili inženjeri, a ne u sirotinji kako se priča. Moja familija je ostala dole do kraja bombardovanja, srednji brat Mića mi je ubijen 1981. godine kada su počeli prvi nemiri. Nestali su on i drugar koji su ubijeni u nedođiji. Bio je unakažen, nije imao oči, obrve, nos, ni usta. Nakon toga smo svi ostali dole. Stalno sam govorila mojoj majci da izađe. Moja majka je zaklana i bačena, još je nisu pronašli. Pored naše kuće je most, a na ravnici je podrum vina, a tu su ležali njih petoro pet dana. Niko nije smeo da im priđe zbog vojnika koji ih je čuvao - govorila je pevačica za medije.

Foto: ATAIMAGES

 

Pevačica se nerado prisetila ovog masakra.

- Treba biti stvarno jak i izdržati. Kada se to desi, onda si u fazi da nisi još svestan. Ta muka dolazi tek kasnije kad shvatiš da te osobe stvarno nema. Onda nailazi period kada se mučiš, boluješ i boluješ. Onda samoj sebi kažeš - moraš da ideš dalje. Psihička borba je teška, ali jednostavno moraš da kreneš dalje - rekla je pevačica.

Foto: ATAIMAGES

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija