• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/K.Ć./Kurir

04.03.2024

21:01

Član žirija PZE progovorio o glasanju: "Teya Dora mi nije bila favorit, dao sam joj poene čisto radi podrške"

ATAIMAGES

Estrada

Član žirija PZE progovorio o glasanju: "Teya Dora mi nije bila favorit, dao sam joj poene čisto radi podrške"

Podeli vest

Kompozitor i muzički producent, Aleksandar Sedlar, koji je bio jedan od članova žirija na muzičkom takmičenju PZE, progovorio je o Teodorinoj pobedi, ali i o samom glasanju.

Nakon burnih reakcija naroda zbog glasanja pojedinih članova žirija na "PZE", Aleksandar se oglasio i dotakao se pobede Teya Dore.

- Kada ste pozvani da budete stručni žiri, opet vi glasavate najviše iz sopstvenog senzibiliteta. Zato što na kraju krajeva vi možete samo da pretpostavite kako će neko reagovati na to. Lično sam se iznadio kada je Teya Dora pobedila. Šta više, kad sam davao poene, već smo kao bili dali i nakon toga sam prokomentarisao kako sam mogao da joj dam koji pojen više. Međutim shvatio sam da je sve okej kada su svi ostali dali. Ali sam se iznadio zapravo kada sam video da je to pobednička pesma. Nije mi bila favorit za pobedu, moram iskreno da kažem. Okej je devojka, završila je Berkli. Ima taj prvi refren koji je harmonski lep, sama je pravila tu pesmu. Više je to bilo čisto kao neka vrsta podrške ili ohrabrenja, ali nisam očekivao da će pobediti - rekao je Sedlar.

Foto: Printscreen You Tube

 

Sedlar se potom osvrnuo i na komentar Filarija, koji se požalio da nije dobio nijedan glas stučnog žirija i da se tu radi o homofobiji.

- Ne znam čoveka, nisam upućen u njegov rad i generalno takmičenje, pogotovo umetničko. Uopšte nije bitno da li je "Evrovizija" ili nešto ozbiljnije. Prosto, kada niste izabrani, tu postoji jedna određena doza gorčine i sto puta se desila nepravda na raznoraznim nivoima. Nije to varijanta gledamo fudbal pa je vrlo jasno ko je dobio. Ovo je stvar koja se vrednuje. Vi ćete da vrednujete na jedan način, ja ću na neki drugi. Tako da tu gorčinu razumem. Ali sada ulaziti i na taj način se obraćati javnosti, pogotovo spominjati homofobiju u kontekstu Evrovizije, pa sine koja crna homofobija - istakao je Sedlar.

Podsetimo, narod se pobunio i rekao da je žiri RTS počinio je najveću krađu 21. veka kada su pokrali Anđelu Jovanović Breskvicu, koja je bila favorit naroda, i poslali Teya Doru. Zbog toga 9. 3. 2024. u 18 časova skup podrške Breskvici ispred RTS-a.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bojkot opozicije propao! Idu na izbore sa onima koji ne idu na izbore! (VIDEO)
Izbori 2024

Bojkot opozicije propao! Idu na izbore sa onima koji ne idu na izbore! (VIDEO)

Jučerašnji dan u Narodnoj skupštini doneo je neke veleobrte na srpskoj političkoj sceni. Deo opozicije koji tobož bojkotuje izbore 2. juna, na čelu sa Draganom Đilasom i Milošem Jovanovićem, razotkriven je od strane Zorana Lutovca i Aleksandra Jovanovića Ćute, koji su im se javno zahvalili na tome što izlaze na izbore sa njima!

11.05.2024

18:59

Vesti

Vlada Crne Gore usvojila amandmane o Srebrenici
Politika

Vlada Crne Gore usvojila amandmane o Srebrenici

Vlada Crne Gore večeras je na telefonskoj sednici usvojila informaciju o amandmanima Crne Gore na Rezoluciju o Srebrenici, i naložila Ministarstvu spoljnih poslova da u ponedjeljak pošalje amandmane predlagaču, a u njima se navodi da je odgovornost za zločine isključivo individualna i da ne može targetirati narod ili države.

11.05.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija