• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Milan Dimitrijević

14.03.2024

09:51

Gde je, zaboga, Kejt Midlton? Svi detalji najvećeg kraljevskog skandala od Dajanine smrti

profimedia

Showbiz

Gde je, zaboga, Kejt Midlton? Svi detalji najvećeg kraljevskog skandala od Dajanine smrti

Podeli vest

Odsustvo najvoljenije članice bitanske kraljevske porodice pokrenulo je lavinu teorija zavera, a mi vam donosimo sve zvanične informacije, ali i hronologiju događaja.

Čitava planeta govori o princezi od Velsa, Kejt Midlton, i njenom odsustvu iz javnog života zbog, navodne, operacije abdomena, a nakon nespretno fotošopirane fotografije koju je Kensingtonska palata objavila, teorije zavere o njenoj sudbini samo se nižu.

Niko sa sigurnošću ne može da potvrdi gde se članica plemićke porodice nalazi, a ovo su dosad poznati detalji vezani za slučaj "nestale" Midltonove.

Njeno poslednje pojavljivanje

Kejt se poslednji put pojavila u javnosti na Božić na putu do crkve na kraljevskom imanju Sandringem u Norfolku u Engleskoj. U društvu nje bio je suprug, princ Vilijam, i njihovo troje dece. Odevena u plavi kaput, princeza je izgledala dobrog zdravlja, ne dajući naznake da će se naći u bolnici samo dve nedelje kasnije.

Foto: profimedia

 

Primljena u bolnicu

Kejt je 16. januara podvrgnuta "planiranoj operaciji abdomena“ u privatnoj bolnici u Londonu. 

Najavili princezin povratak za Vaskrs

U dve odvojene izjave, 17. januara, zvaničnici palate objavili si da je Kejt prethodnog dana uspešno podvrgnuta zahvatu i da će ostati u bolnici dve nedelje. Odbili su da otkriju bilo kakve dodatne detalje o operaciji, ali su rekli da je "malo verovatno da će se vratiti na javne dužnosti do posle Vaskrsa".

Foto: profimedia

 

Španska voditeljka iznela tvrdnje da je Kejt u komi

Španska voditeljka Konča Kaljeha izjavila je 28. januara da je Kejt u "komi" i da joj je potrebna intervencija za spasavanje života. Dodala je da je Kejt prvi put hospitalizovana 28. decembra - samo nekoliko dana nakon njenog poslednjeg pojavljivanja u javnosti. Londonski Tajms izvestio je da je Kensingtonska palata oštro demantovala Kaljehine tvrdnje.

Kejt je otpuštena iz bolnice

Princeza se 28. januara vratila kući u Vindzor.

Kralj Čarls ima rak

Još loših vesti za britansku kraljevsku porodicu stiglo je šestog febrauara, pošto je otkriveno da je kralj Čarls III oboleo od raka i da će odložiti sve svoje javne dužnosti kako bi odmah započeo lečenje. Kada je čuo za stanje svog oca, princ Hari je odmah ušao u avion i doleteo u London. Iako vrsta raka nije potvrđena, Bakingemska palata saopštila je da je on otkriven tokom kraljevog bolničkog lečenja zbog benignog povećanja prostate.

Foto: profimedia

 

Pojavljuje se prva slika Kejt posle operacije

Nakon dva meseca van očiju javnosti, međunarodni tabloidi, uključujući TMZ, četvrtog marta objavili su paparaco fotku na kojoj je Kejt na suvozačkom mestu pored njene majke. To nije objavila britanska štampa, koja je oprezna u pogledu snimanja kraljevske porodice paparaca nakon što su okrivljeni za smrt princeze Dajane. Fotografija lošijeg kvaliteta, koja je prikazivala Kejt sa prekrivenim vratom i velikim tamnim naočarima, razbuktala je teoretičare zavere, od kojih su neki tvrdili da je osoba na suvozačevom mestu neko drugi, poput dvojnika ili Kejtine sestre, Pipe, koja i te kako liči na princezu.

Kontroverza o fotografiji za Dan majki

Uz sve intenzivnije spekulacije o Kejtinom stanju i mestu gde se nalazi, Kensingtonska palata objavila je fotografiju na kojoj je prikazana Kejt sa njeno troje dece, a za koju je rečeno da ju je Vilijam fotkao prethodne nedelje. Objava, koja je u skladu sa tradicijom prosleđena zvaničnim novinskim agencijama, ubrzo je prerasla u skandal svetskih razmera. Nakon što su korisnici društvenih mreža uočili niz nepravilnosti na slici, četiri foto agencije – AP, AFP, Rojters i PA - poslale su saopštenja, optužujući članove kraljevske porodice za "digitalnu manipulaciju".

Foto: profimedia

 

Kejt priznaje da je fotošopirala fotku i još jedna slika paparaca

S obzirom na to da se skandal sa fotografijama zahuktao, preteći da zaseni čak i dodelu Oskara, članovi kraljevske porodice 11. marta objavili su izjavu u kojoj je Kejt preuzela odgovornost za fotošopiranje fotke: "Kao i mnogi fotografi amateri, povremeno eksperimentišem sa fotošopom", navodi se u izjavi, navodno, od Kejt.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja!
Live TV

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja!

Nakon jučerašnje pucnjave u kojoj je teško ranjen premijer Slovačke, napadač je uhapšen, a policija ga je optužila za pokušaj ubistva. Premijer se nalazi u bolnici u teškom zdravstvenom stanju. O ovoj, ali i o drugim važnim temama govorili su gosti emisije "Rat uživo", novinar Žarko Rakić i Nebojša Kuzmanović, direktor Arhiva Vojvodina. Uživo u program uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost.

16.05.2024

19:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zakonom zabranili umiranje! Ako su ova pravila uveli u Italiji i Francuskoj, i Srbija bi možda trebalo da uradi nešto slično?!
Nije bez osnova

Zakonom zabranili umiranje! Ako su ova pravila uveli u Italiji i Francuskoj, i Srbija bi možda trebalo da uradi nešto slično?!

Možda ste čuli da je umiranje ilegalno na norveškom arhipelagu Svalbard u Arktičkom okeanu . Prema ovoj popularnoj tvrdnji , tela se ne raspadaju zbog permafrosta, što predstavlja biološki rizik za buduće generacije. Međutim, ovo je samo urbani mit . Ipak, ta zabluda postavlja zanimljivo pitanje: da li postoji bilo gde na Zemlji gde je zapravo ilegalno umreti? Kratak odgovor je "otprilike".

16.05.2024

19:47

Magazin

Džet set

Srbija