• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/I.G. -D.G.

12.04.2024

19:39

"Aplauz publike je rekao sve": Ljuba Bandović oduševljen uspehom "Sablje" u Kanu, prisetio se i gde je bio u trenutku ubistva premijera (VIDEO)

video printscreen

Kultura

"Aplauz publike je rekao sve": Ljuba Bandović oduševljen uspehom "Sablje" u Kanu, prisetio se i gde je bio u trenutku ubistva premijera (VIDEO)

Podeli vest

Ljubomir Ljuba Bandović koji u seriji "Sablja" tumači lik policajca Borisa Rakića iznenađen je pozivom za učešće na Kanskom festivalu, ali ne i nagradom za najbolju glumačku interpretaciju koju je čitav ansambl osvojio, jer mu je to već nagovestio nezaustavljivi aplauz publike u Kanu.

Vest o nagradi Ljubu je dočekala u Beogradu, u koji se vratio odmah nakon projekcije prve dve epizode u Kanu.

Foto: ATA Images

 

- Vest da smo uvršteni u selekciju me je baš iznenadila. Kada su javili za nagradu bio sam u već u Beogradu. Podelio sam to sa društvom i oni su se gotovo obradovali više od mene. To je zato jer sam ja bio u sali u Kanu kada su se prikazivale prve dve epizode i video kako publika reaguje i da želi da nastavi da gleda. Za mene je to bila dovoljna nagrada - rekao je Ljuba.

Prema njegovim rečima, to je veliki uspeh ne samo za produkciju i glumce već i za našu zemlju u celini. 

Foto:  

Foto: ATA Images

 

Iako je "Sablja" jedan od događaja iz bliske istorije kojima smo svi svedočili, Bandović kaže da mu to nije predstavljalo poteškoću dok je spremao svoj lik. 

- Ako se prepadnete Šekspira nećete moći da ga radite. Trebalo bi da postoji poštovanje, ali u našem poslu strahopoštovanje može da te ukoči, saplete i odvede na pogrešan put, da budeš koncentrisan pogrešno... Rasterećeni svega toga, a pod vođstvom Tagića i Stankovića, koji su maestralni svi smo došli do zajedničkog mišljenja šta radimo i kao snimamo - ispričao je Bandović kako su tekle pripreme.

Foto: Bruno Bebert/Beta Film

 

Kako navodi na kraju se sve uklopilo u jednu sinfoniju, pa je seriju kanska publika nagradila trominutnim aplauzom.

- Aplauz je trajao do neprijatnosti, bilo je molim vas ljudi nemojte više sad nam je neprijatno - rekao je Ljuba.

Foto: Bruno Bebert/Beta Film

 

Glumac se na molbu novinara prisetio i kako je on reagovao na vest da je premijer Zoran Đinđić ubijen. 

- Šetao sam psa u blizini i čuo pucanj. Posle bombardovanja i svega to mi nije bilo ništa čudno, pucanj kao pucanj. Posle sam saznao šta se desilo i pitao sam se da li je moguće. Nisam bio uplašen jer sam ja iz iz vojničke porodice, čistim tati pištolj od 10 godine - ispričao je glumac.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija