• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer/D.S.

07.04.2024

16:08

Preminuo poznati srpski pesnik i pisac: Rajko Lukač umro u 73. godini

Izvor: You Tube/Printscreen

Kultura

Preminuo poznati srpski pesnik i pisac: Rajko Lukač umro u 73. godini

Podeli vest

Pesnik i pisac Rajko Lukač preminuo je juče u 73. godini, objavilo je Srpsko književno društvo čiji je bio član.

Lukač je rođen 3. marta 1952. godine u Međeđi kod Bosanske Dubice. Školovao se u Međeđi, Starom Petrovom Selu i Bosanskoj Dubici a posle prve godine na Filozofskom fakultetu u Zadru, studije je nastavio na Filološkom fakultetu u Beogradu, gde je diplomirao na grupi za srpskohrvatski jezik i jugoslovenska književnost.

Foto: Printscreen/You Tube

 

Od 1971. godine živeo je u Beogradu, gde se profesurom bavio nekoliko meseci, a najduže, deceniju i po, bio je novinar, potom saradnik u marketingu, urednik i voditelj književne tribine, savetnik za književnost u jednom fondu, te saradnik i urednik u nekoliko izdavačkih kuća.

Među brojnim knjigama poezije koje je objavio su i one za decu "Mačja pređa", "Hvalisavko u kopačkama od sedam milja", "Pajaci na pijaci".

Pisao je i romane, kao što su "Čipkarska škola, "Ljetne sante", "Božji ugodnici, u dva toma", "Arhivske grobnice".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija