• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N.Marić

31.07.2023

14:00

Turističke agencije nasamarile srpske putnike!  "Barcino" i "Eurodžet" ostavili na cedilu turiste u Turskoj

Zastitnik potrosaca

Zaštitnik potrošača

Turističke agencije nasamarile srpske putnike! "Barcino" i "Eurodžet" ostavili na cedilu turiste u Turskoj

Podeli vest

Putnici koji su pre desetak dana letovali u Antalijskoj regiji posredstvom turističkih agencija "Eurodžet travel kompani" i "Barcino turs" ostavljeni su na cedilu kada je trebalo da krenu put Srbije!

Naime, kako za naš list navodi Beograđanin Duško Vukajlović, koji je na odmor otputovao nakon što je uplatio aranžman u agenciji "Eurodžet travel kompani", po dolasku u Antaliju na aerodromu je putnike ove agencije dočekao predstavnik "Barcino tursa", koji im je kazao da on u ovom regionu zastupa obe agencije.

Međutim, kako objašnjava, dan pred povratak ni u jednoj agenciji nisu imali informaciju kojim letom i kad je planiran povratak grupe koja je trebalo da se vrati kući. Upravo tada je i počela njihova drama.

- Kasno noću dan pre povratka javio mi se agent da će prevoz do aerodroma po nas doći u hotel u 10 sati. Potom se agent iz "Barcino tursa" javio ujutru sa obaveštenjem da je "agencija pukla u Turskoj". Kazao je da su njegove kolege i on izbačeni iz stana i da se sami snađemo za povratak. Nismo mogli da verujemo šta čujemo. Zaista je bilo napeto. Kontaktirao sam tada i sa agencijom "Eurodžet travel kompani" u Beogradu, a inače veoma ljubazna službenica agencije delovala je iznenađeno i obećala je da će se brzo javiti sa rešenjem problema. Međutim, više se niko nikada nije javio iz ove agencije - kaže naš sagovornik.

Foto: Miloš Rafailović

 

Vukajlović navodi da je bio primoran da pozove taksi i o svom trošku dođe do aerodroma iako je uplatio aranžman sa transferom.

- Bilo je ljudi koji su se istrošili, koji nisu imali ni za taksi, pa smo im pozajmljivali novac. Transfer nas je koštao 80 evra, zbog čega se nismo toliko potresli koliko nas je razočaralo to što nam se niko iz agencija nije javljao. Mladića koji je bio predstavnik "Barcina" ne krivimo, on nam je javio što je bilo do njega i bio tu za nas koliko je bilo u njegovoj moći, ali iz centrale u Beogradu su nas potpuno nasamarili. Kada smo došli na aerodrom, gotovo svi putnici su ispričali da su doživeli neprijatnost kao i mi - kaže ovaj Beograđanin, dok nam pokazuje poruku koju je dobio od predstavnika "Barcino tursa", u kojoj piše da se sam snađe za prevoz do aerodroma.

Ne zanima ih

Sa ovim putnikom u grupi našao se i putnik A. S. (30) iz jednog vojvođanskog mesta, koji za naš list potvrđuje da je sam morao da plati transfer do aerodroma.

- Pošteno sam radio da bih konačno otišao na odmor, a onda smo doživeli da nam neko kaže da se sami snalazimo za odlazak do aerodroma. Iskreno, slabo govorim engleski i imao sam govornu barijeru da pozovem taksi. Da nije bilo divnog bračnog para iz Beograda, sa kojim sam na kraju otišao na aerodrom, bio bih u problemu. Posebno je bezobrazno što iz agencija sa nama još niko nije kontaktirao. Očigledno ih ne zanima da nam refundiraju novac za transfer - kaže ovaj putnik.
Međutim, u "Barcino tursu" za Informer navode da se pomenuti događaj nije ni dogodio iako nam je sagovornik pokazao poruku predstavnika agencije koja dokazuje suprotno.

Direktor ove turističke agencije Vladimir Bogićević elektronskom poštom nam je poslao da je posredi dezinformacija, a potom kazao da je već tužio one koji su pisali o ovom događaju.

- Događaj o kome pričate je dezinformacija koja se pojavila na društvenim mrežama u subotu ujutru. Inače, istina je da je bilo organizacionih problema prilikom transfera putnika. Međutim, ovo je takva godina da su ovakvi problemi uobičajeni i deo svakodnevnice. Naime, trebalo je da imamo let iz Skoplja u 3.15. Avion je poleteo je u 5.45. Kasnio je, dakle, više od dva i po sata. Prevoznik je bio "Sautvind", apropo priče da samo "Er Srbija" kasni. Situacija u celom svetu je da svi avioni kasne. Slažem se da je situacija sve sem prijatna, ali je takva i nije nešto na šta mi možemo uticati. I tada se desila lančana reakcija kašnjenja na svim stranama. Naglašavam da je bila subota, dan velike smene u nedelji. Tada najviše putnika dolazi ili odlazi sa letovališta. Subotom se preklapaju i letovi koji lete na sedam sa onima koji lete na 10 dana. Nije lako organizovati dodatne autobuse pošto su svi zaposleni - naveo je direktor, bez odgovora na konkretna pitanja.

Sve negiraju

Potpuno amaterski i očigledno u dogovoru sa svojim partnerima iz "Barcino tursa", i Nevena Vasić, direktorka agencije "Eurodžet travel kompani", dostavila nam je doslovce identične odgovore kao i njen kolega Bogićević.

Jedina razlika je što je gospođa Vasić priznala da su neki od gostiju na aerodrom išli taksijem.

- Niko ne zna koliko će avioni kasniti, pa je zato nemoguće i napraviti precizan plan ostalih aktivnosti koje se tiču satnice transfera. Imali smo situaciju da su neki putnici, u strahu da neće stići na aerodrom na vreme, platili taksi prevoz kako bi njime otišli na aerodrom. Njima će troškovi taksi prevoza biti refundirani. Kao što sam navela, ovo je takva sezona, ne zna se kada će koji avion poleteti i dešava se da krenu lančana kašnjenja ili da slete dva aviona istovremeno, a nema dovoljno vozila da se sve to ispravi. Još jednom naglašavam da niko nije ostao bez hotela ili bez transfera do hotela ili od hotela do aerodroma - kazala je, između ostalog, direktorka ove agencije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!
NEKO IH JE IDIOTSKI PRESELJAVAO

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!

Liste za lokalne izbore opozicije pune su takozvanih fantomskih birača, kako su oni samo nazvali pojedine građane koji su menjali prebivalište i pokušali da tako optuže vlast da je pokrala decembarske izbore?! Sada, je opozicija prestavila - fantomske odbornike i to u svojim redovima!

17.05.2024

11:14

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija