• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.05.2024

10:29

Predsednik Vučić ugostio zlatne boksere: Hvala vam za veliku radost koju ste doneli Srbiji, hvala što ste decu vratili u sale!

Tanjug

Politika

Predsednik Vučić ugostio zlatne boksere: Hvala vam za veliku radost koju ste doneli Srbiji, hvala što ste decu vratili u sale!

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić ugostio je danas boksersku reprezentaciju Srbije, koja je na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u Beogradu osvojila istorijskih 20 medalja.

 

Predsednik Aleksandar Vučić se zahvalio našim bokserima.

- Hvala vam svima što ste danas ovde, da vam se zahvalim za veliku radost koji ste doneli našoj zemlji. Pre svega, hvala vam na tome što ste vašim radom i uspesima uspeli da vratite veliki broj klinaca u bokerske sale. Ono što mi možemo da obećamo oko nagrada za medalje koje ste osvojili. To nije mali novac, ali uspeli smo da prevaziđemo to. Imaćete ga na računima sledeće nedelje. Za ovaj sport to nije mali novac. Hvala vam što su nam sale pune, to je za mene najvažnija novost. Uveren sam da ćete nas još puno puta obradovati. Hvala Adnane za angažman u Novom Pazaru, za angažman u Loznici. Dobro je što se diže Smederevo i drugi gradovi - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug

 

- Verujem da ćete nas još mnogo puta obradovati - dodao je on naglasivši da će ih za koji dan sačekati i pare na računu od države a koje su namenjene osvajačima medalja.

- Ja znam da je, od kako je Sara iz Bratunca došla, Republika Srpska dodatno navija za našu zemlju. Zahvalan sam i našim srpskim ruskinjama, kako bih ja to rekao, na zlatnim medaljama. 11 medalja dame i muškarci 9, žene su nam uvek uspešnije... - rekao je Vučić.

- Za sada imamo tri predstavnika na OI, ima i taj turnir na Tajlandu, biće teško, ali ako uspete biće to ogroman uspeh. Ko ode u Pariz imaće odličnu podršku, a vi ostali se spremajte za Los Anđeles. Mi ćemo uskoro da rešimo probleme, manje finansijske, više legalne prirode da se završi Nacionalni bokserski centar, nadomak EXPO-a, u bloku 71, na Novom Beogradu. Lepo da se odmorite, a onda na još teži rad, pozivam još jednom decu da uđu u sale, to je nešto što će nam donositi mnogo medalja. Ponosni smo na vas i hvala još jednom - poručio je Vučić.

Najuspešnija boksera EP Beograd 2024. je mlada i zlatna zvezda srpskog ringa Sara Ćirković, dok je najbolji bokser šampionata Bugarin u Rami Mofid Kivan.

Obraćanje Sare Ćirković

Najbolja bokserka šampionata Evrope Sara Ćirković zahvalila se predsedniku za sva ulaganja u sport u Srbiji, posebno u boks, kao i predsedniku Saveza Nenadu Borovčaninu, koji je napravio dobar sistem rada i vrhunske uslove.

- Čovek bez koga ne bih moga da napravim ovaj rezultat je moj trener Mirko Ždralo, a porodica mi je najveća podrška. Čestitam svima iz reprezenzacije i verujem u još bolje rezultate. Svaki dan ću maksimalno da radim za cilj koji je ispred mene, a to je medalja u Parizu - istakla je Ćirković.

Šampion Evrope Jovan Nikolić zahvalio se predseniku što je omogućio uslove za pripreme.

- Hvala što ste ulagali u nas, vreme, posvećenost, sve što je bilo potrebno. Hvala i Savezu na čelu sa Borovčaninom što je bio uz nas, a ja ću se kao i do sada svim srcem boriti za Srbiju, kao što to radi i predsednik godinama unazad. Slava Bogu, živela Srbija - rekao je Nikolić.

Tanjug

 

Ćirković i Nikolić uručili su predsedniku prigodan poklon - uramljene medalje sa Evropskog prvenstva.

Sjajan uspeh naših boksera zaslađen je i tortom.

Foto: Tanjug

 

Delegaciju Bokserskog saveza Srbije (BSS) predvodio je predsednik Nenad Borovčanin, a na prijemu su bili i selektor muškog tima Milan Piperski i selektor ženskog tima Mirko Ždralo.

Prijemu prisustvovao i ministar sporta Zoran Gajić.

Istorijskih 20 medalja

Ženski tim Srbije je osvojio 11 medalja, od toga tri zlata (Sara Ćirković 54kg, Natalija Šadrina 60kg, Kristina Kuluhova 63kg), jedno srebro Kristina Nađ Varga 48kg i sedam bronzi (Nina Radovanović 50kg, Dragana Jovanović 52kg, Anđela Branković 57kg, Milena Matović 66kg, Nikolina Gajić 75kg, Elma Hajrović 81kg, Sara Miljković +81kg), a predvodio ih je selektor Mirkom Ždralom i trenerima Pedro Granado Ranceoml, Alanom Bičenovim, Sašom Grdeljevićem i Stojanom Kneževićem.

Muška boks selekcija Srbije na EP u Beogradu osvojila je devet medalja, od toga jednu zlatnu Jovan Nikolić 71kg, dva srebra Rasko Simić 80kg i Dušan Veletić +92kg i šest bronzi: Rade Joksimović 48kg, Omer Ametović 51kg, Vahid Abasov 67kg, Almir Memić 75kg, Veljko Ražnatović 86kg, Sadam Magomedov 92kg, prevođeni selektorom Milanom Piperskim i trenerom Luis Frometa Matosom.

Beograd je bio domaćin Evropskog šampionata od 18. do 28. aprila, gde se još jednom pokazao kao dobar domaćin i organizator velikih takmičenja. Srpski tim je na ovom prventsvu imao velikog uspeha, pa je predsednik rešio da im povodom toga organizuje i svečani doček.

Srbija, za sada, ima troje kvalifikovanih boksera za Olimpijske igre u Parizu - Sara Ćirković, Natalija Šadrina i Vahid Abasov. Priliku da im se pridruže imaće još nekolicina bokserki i boksera na kvalifikacionom turniru na Tajlandu od 21. maja do 3. juna.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Hoće li Vlada Crne Gore ostati pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici? Mi nemamo bližeg naroda od crnogorskog, sa njima delimo istoriju! (VIDEO)
Live TV

Hoće li Vlada Crne Gore ostati pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici? Mi nemamo bližeg naroda od crnogorskog, sa njima delimo istoriju! (VIDEO)

U Kotoru se održava samit na kome učestvuje i Srbija, a kome je prisustvovao i predsednik Aleksandar Vučić. Sa druge strane, vrh Crne Gore ostaje pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici. Da li će preovladati čojstvo i čast ili će se dodvoravati zapadnim liderima? Na ovu temu u emisiji "Info veče " govorili su Željko Čurović, Savez Srba iz Crne Gore, Srđan Brac iz Centra za društvenu stabilnost i Vladimir Kljajić, politikolog.

16.05.2024

22:32

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja! (VIDEO)
Live TV

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja! (VIDEO)

Nakon jučerašnje pucnjave u kojoj je teško ranjen premijer Slovačke, napadač je uhapšen, a policija ga je optužila za pokušaj ubistva. Premijer se nalazi u bolnici u teškom zdravstvenom stanju. O ovoj, ali i o drugim važnim temama govorili su gosti emisije "Rat uživo", novinar Žarko Rakić i Nebojša Kuzmanović, direktor Arhiva Vojvodina. Uživo u program uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost.

16.05.2024

19:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija