• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.04.2024

09:36

Kakvi lažovi, strašni lažovi! Tekstovi u beogradskim tajkunskim medijima, “spontane reakcije” iz Sarajeva i sve to uz koordinaciju zapadnih ambasada!

ATAIMAGES/reuters

Politika

Kakvi lažovi, strašni lažovi! Tekstovi u beogradskim tajkunskim medijima, “spontane reakcije” iz Sarajeva i sve to uz koordinaciju zapadnih ambasada!

Podeli vest

Apsolutno je jasno: tajkunski "Danas" i “kolege” juče nabacuju “loptu na volej”, a sinoć i jutros sramno je dočekuju Emir Hadžihafizbegović i sarajevski mediji!

Novinarka tajkunskog "Danasa" “spontano” već duže vreme objašnjava kako se u Srebrenici dogodio genocid, ali kako nisu “Srbi krivi”, već ratni zlocinči. Ovih nedelja je otišla korak dalje, braneći rezoluciju koja po njoj opet “nije usmerena protiv Srba”, nego protiv ratnih zločinaca. Pa čekajte, ako je protiv zločinaca, šta će vam rezolucija uopšte?!

Jesu li uhapšeni oni koji su osumnjičeni za zločine? Jesu. Je li ih upravo država Srbija hapsila? Jeste! Je li to obavljno još davnih dana? Jeste! Jesu li donete, ili se donose presude? Da. I? Šta će vam onda rezolucija ako nije usmerena da se žigoše ceo srpski narod? Sta će vam, osim ako bas to nije plan?! I naravno, licemerni "Danas" ima identičnu retoriku koju imaju zapadne ambasade i naravno, sarajevski mediji.

Posle najnovijeg teksta Snežane Čongradin javlja se čuveni i Srbima dobro poznati, “pun ljubavi” prema srpskom narodu Emir Hadžihafizbegović. Da, onaj isti, kojem je gotovo svaki Srbin “četnik”. Osim valjda podobnih. Sad, u, “spontanom” odgovoru, kaže Srbi su moja braća, pa zatim nabraja naše sportiste, glumce, a usput i sve one koji se slažu sa ovom matricom o Srbima. Ali eto, ne valjaju zli Vučić, Srpska pravoslavna crkva, Dodik, “četnici Mandić i Knežević”…

Foto: printrscreen

 

Ne valjaju valjda što ne ćute. A najgori od njih je naravno Vučić. Valjda zato što ima mozak i hrabrosti da se suprostavi svima koji udaraju na Srbiju. I, ima kičmu, a to mu valjda najviše ne valja.

I, gle čuda, posle “spontanog” teksta u "Danasu" (a biće da ga je neko iz ambadsada zapravo došapnuo), usledio je još spontaniji Hadžihafizbegovićev odgovor, a onda ujutro, “nezavisni novinari” iz bošnjačkog "Kliksa", kao glavnu vest upravo istu tezu ponavljaju: Nije rezolucija protiv Srba i nije ovo nikakva zavera, samo vas Vučić mrzi što sprečava donošenje ove rezolucije, umesto da pogne glavu i da nam se izvini jedno stotinu puta! Ma stvarno?! A mi se kopčamo na leđa.

Foto: printrscreen

 

Da ponovimo: da vam je do mira, sećali bi se tragedija, kao što i Vučić uvek pokazuje pijetet za žrtve, gledali bi u mir i budućnost, baš kao što Vučić kaže na primer “hoću prugu do Sarajeva i autoput, da narod lakše putuje, da Bošnjaci vide lakše familiju u Sandžaku , da protiče roba i kapital…”, da vam je do budućnosti i do sopstvene države ne bi rušili Dejton, nego bi ga baš poput tog istog Vučića očuvali, koji uvek ponavlja “volim Srbe i Republiku Srpsku, ali uvek čuvam i integritet i suverenitet BiH”.

Ne, nego vam je trebala rezolucija radi mira i prosperiteta? Trebalo vam je to da bi se ojačala saradnja među narodima? Stvarno?! Pa sad ste je baš ojačali. Paradoksalno zvuči, ali ovom borbom u UN, osim što se bori za svoj narod i Srbiju, Vučić se borbom protiv ove skandalozne rezolucije zapravo bori i za mir i suživot u Bosni i Hercegovini, što je jedini način i put za prosperitet i uspešnu budućnost te napaćene zemlje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Potresne scene u sudnici, za ubicu iz Novog Sada traže doživotnu robiju
Hronika

Potresne scene u sudnici, za ubicu iz Novog Sada traže doživotnu robiju

U novosadskom Višem sudu završeno je suđenje Bojanu Jovičiću (45) osumnjičenom da je na svirep i podmukao način, kao i iz koristoljublja, u novosadskom naselju Adice 24. januara 2023. ubodima nožem usmrtio Jovana Janićijevića (46). Tužiteljka Jelena Stojaković Mustakas i punomoćnik oštećene porodice Saša Josifović zatražili su da se okrivljenom izrekne najstroža kazna - doživotna zatvor. Izricanje presude zakazano je za petak.

11.05.2024

10:56

Sport

Planeta

Hitno! Rusi došli na 20 km od Harkova!
Planeta

Hitno! Rusi došli na 20 km od Harkova!

Ruska vojska napala je selo Glubokoe u Harkovskoj oblasti, na manje od 23 kilometra od severnog predgrađa Harkova., a rusko ministarstvo odbrane objavilo je spisak naselja koje je u ovoj oblasti za kratk ovreme zauzela grupa Sever.

11.05.2024

12:09

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija