• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.04.2024

17:21

Usvajanje Rezolucije dovelo bi do destabilizacije regiona, stvorilo bi jaz i nepoverenje

Printscreen You Tube

Politika

Usvajanje Rezolucije dovelo bi do destabilizacije regiona, stvorilo bi jaz i nepoverenje

Podeli vest

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Njujorku sa predstavnicima država članica UN iz Afričke grupe o nacrtu rezolucije "Međunarodni dan sećanja i obeležavanja genocida u Srebrenici".

Vučić je na svom nalogu na mreži Instagram naveo da je sagovrnicima istakao da Srbija kontinuirano i dosledno osuđuje zločin u Srebrenici i podsetio ih je da je 2010. godine u Narodnoj skupštini Srbije usvojena deklaracija kojom se zločin osuđuje.

- Usvajanje ovakvog nacrta rezolucije dovelo bi do destabilizacije regiona, nepoverenja u UN, produbilo jaz među narodima i stvorilo nove tenzije na Zapadnom Balkanu - naglasio je Vučić.

Vučić je zahvalio predstavnicima država članica UN iz Afričke grupe na tradicionalnom prijateljstvu i poštovanju teritorijalnog integriteta Republike Srbije i naglasio da se naša zemlja, kao naslednik Jugoslavije i osnivača Pokreta nesvrstanih, ponosi nasleđem, ali i jačanjem veza sa slobodarskim državama afričkog kontinenta, koje, kao i Srbija, u UN vide garanta mira i pravnog poretka u svetu.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod
Politika

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je jučerašnja sednica SB UN kasnila, zbog toga što je predsednica privremenih prištinskih inistucija Vjosa Osmani uvela na sednicu ljude koji nisu prethodno najavljeni i da je namera tog postupka bila da se Srbi pred međunarodom zajednicom predstave kao zločinački narod i da su odgovorni za navodnih 20.000 silovanja.

23.04.2024

11:56

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija