• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.04.2024

22:27

Posle 11 sati završena rasprava u Skupštini! Brnabić izrekla opomenu Srđanu Milivojeviću!

Tanjug/N. Jovanović

Politika

Posle 11 sati završena rasprava u Skupštini! Brnabić izrekla opomenu Srđanu Milivojeviću!

Podeli vest

Poslanici Skupštine Srbije završili su večeras raspravu o izmenama i dopunama Zakona o lokalnim izborima, a glasanje je zakazano za sutra u 10 časova.

Rasprava koja je trajala jedanaest sati protekla je mirno i poslanici su uglavnom govorili o izborima i razgovorima koji su se vodili između vlasti i opozicije, na inicijativu predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić, o preporukama ODIHR-a i zahtevima opozicije koji su se ticali poboljšanja izbornih uslova.

Poslanici vladajuće koalicije su istakli da su oni pokazali dobru volju i suštinsku želju za dijalogom ispunivši zahteve opozicije da bi ona izašla na izbore.

Izmene zakona treba da omoguće da se lokalni izbori, i to u onim lokalnim samoupravama u kojima nisu bili u decembru, održe 2. juna istovremeno sa beogradskim izborima koji su već raspisani za taj datum - što je bio jedan od zahteva opozicije u razgovorima koji su vođeni.

Stranke opozicije Stranka slobode i pravde, Srbija centar i koalicija NADA koje, kako su najavile, neće izaći na izbore 2. juna poručili su na sednici da za njih to "nisu izbori", dok su poslanici Narodnog pokreta Srbije, DS, Zeleno-levog fronta, Novog lica Srbije, Ekološkog ustanka i Pokreta slobodnih građana najavili da će nastupiti na izborima pod sloganom "Biram borbu".

Brnabić izrekla opomenu Srđanu Milivojeviću

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izrekla je večeras opomenu poslaniku Demokratske stranke Srđanu Milivojeviću pošto ga je prethodno upozorila da ne govori van tačke dnevnog reda. 

Brnabić je objasnila da mu opomenu izriče u skladu sa članom 109.

"Pustila sam vas da pokušate sami sebe da smirite, da se dovedete u red, molila vas, kumila vas i sada vam izričem opomenu", rekla je Brnabić na sednici parlamenta na kojoj poslanici već deset sati raspravljaju o izmenama i dopunama Zakona o lokalnim izborima.

Milivojević je govorio o ubistvu Slavka Ćuruvije, kao i o "prodaji Kosova".
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija