• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.04.2024

13:20

Srbomrzac se javio da dosoli! Gruhonjić: Srbi su genocidni, a rezolucija UN biće vam kazna za vaš srpski svet!

printskrin

Politika

Srbomrzac se javio da dosoli! Gruhonjić: Srbi su genocidni, a rezolucija UN biće vam kazna za vaš srpski svet!

Podeli vest

Dinko Gruhonjić, novinar, urednik i profesor na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, postao je sinonim za ekstremni autošovinizam!

Ovaj srbomrzac ponovio je svoje gnusne stavove izrečene 2023. godine u Dubrovniku

- Rezolucija UN konstatuje ono što je presudilo nekoliko sudova, a to je da je u Srebrenici bio genocid. Dakle, tačka! O tome se dalje nema šta raspravljati, o sudskim presuđenim stvarima se ne raspravlja. Taj isti sud je presudio da je Srbija kriva što nije ništa učinila da se genocid zaustavi - rekao je Gruhonjić i dodao:

- Imate Rezoluciju UN, nazovimo to, o Vučićevoj politici srpskog sveta, dakle to je upozorenje Vučićevom režimu. Morate da opominjete nekoga ko vam promoviše politiku srpskog sveta koja je ista ona politika koja je dovela do ratova devedesetih godina.

Pogledajte ceo snimak i uverite se sami zašto je Gruhonjić sinonim za ekstremni autošovinizam!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Zamislite da u Nemačkoj profesor i kroz šalu kaže da se zove kao Rudolf Hes! Đurđev žestoko o Dinku Gruhonjiću!
Politika

Zamislite da u Nemačkoj profesor i kroz šalu kaže da se zove kao Rudolf Hes! Đurđev žestoko o Dinku Gruhonjiću!

Novosadska javnost je u protekloj sedmici bila ustalasana protestom studenata koji su bili povređeni javnim nastupima Dinka Gruhonjića. Njegovo olako i sarkastično pominjanje imena ustaškog zločinca Dinka Šakića i konstanto omalovažavanje najuzvišenijih kolektivnih vrednosti našeg društva, primorale su ih da preduzmu meru blokade rada Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Kao bivši student ovog fakulteta, više bih voleo da su uspesi naših studenata ili profesora skrenuli pažnju šire javnosti na ovu visokoškolsku instituciju, a ne ovi žalosni događaji. Ipak, oni nam govore o elementarnom pitanju gde su granice slobode izražavanja, govora mržnje, ali i elementarne pristojnosti.

01.04.2024

19:09

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sergej i Mitar tresli mrežu, Al Hilal je šampion! (VIDEO)
Fudbal

Sergej i Mitar tresli mrežu, Al Hilal je šampion! (VIDEO)

Napadač Al Hilala Aleksandar Mitrović postigao je dva, dok je njegov kolega iz reprezentacije Sergej Milinković Savić upisao jedan gol u pobedi protiv Al Hazema 4:1 u 31. kolu prvenstva Saudijske Arabije i tako matematički obezbedili titulu šampiona.

11.05.2024

17:37

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija