• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.04.2024

18:10

Očekujem spektakularno suđenje! Šešelj: Hag hoće da mi nametne ševeningenski zatvor i kaznu od 50.000 evra!

Tanja Andric

Politika

Očekujem spektakularno suđenje! Šešelj: Hag hoće da mi nametne ševeningenski zatvor i kaznu od 50.000 evra!

Podeli vest

Mehanizam u Hagu odlučio je da dozvoli da predsedniku SRS Vojislavu Šešelju i njegovim saradnicima sude srpski sudovi o čemu je on lično govorio za Informer TV.

Predsednik SRS Vojislav Šešelj komentarisao je kako lično doživljava odluku Haškog tribunala navodi da očekuje spektakularno suđenje i da bi želeo da se ono održi u Avganistanu.

- Odluka podrazumeva da neki srpski sud koji je nadležan sudi nama. Od srpskog tužilaštva još nismo ništa dobili. Kod nas postoji krivično delo nepoštovanje suda gde on može izreći kaznu do 100.000 dinara. U Haškom tribunalu je predviđeno 7 godina zatvora i 50.000 evra kazne. Haški tribunal nas je pitao da li smo protiv toga da nam se sudi u Beogradu, a mi smo rekli da nismo. Ako bude ovde očekujem jedno spektakularno suđenje. Postoji rizik da Britanija potone u Albanski okean i da ceo taj talas zapljusne celu Holandiju zbog čega nama preti ševeningenski zatvor. Smatram da bi onda suđenje trebalo bit u Kabulu, jer kao starom astmatičaru odgovara kabulska klima, a ne holandska. Smatram da je Avganistan jedna pravedna zemlja koja je uspela da se oslobodi Zapadnih snaga. Haški tribunal ne želi da dozvoli da dođe do zastarelosti slučaja, što nigde nije propisano u okviru samo tribunala - rekao je Šešelj.

Foto: Informer printscreen

 

Podsećamo da Haški tribunal optužuje Vojislava Šešelja i petoro njegovih saradnika za nepoštovanje suda i da on čvrsto stoji iza toga da se suđenje treba održati u Kabulu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija