• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.04.2024

17:36

Srbija prelazi na moćno zapadno oružje! Novih 12 Rafala samo što nije stiglo, evo koja zemlja nam šalje još! (VIDEO)

printscreen

Politika

Srbija prelazi na moćno zapadno oružje! Novih 12 Rafala samo što nije stiglo, evo koja zemlja nam šalje još! (VIDEO)

Podeli vest

Za dva meseca, jedan potpis rešava problem srpskog ratnog vazduhoplovstva. Da li je vreme za srpski "Top Gan"?

Nakon dve godine nagoveštaja da bi Srbija mogla da kupi borbene avione Rafal od Francuske, predsednik Aleksandar Vučić je tokom posete Parizu 8. aprila rekao da je postignut dogovor.

Rojters je preneo da je Vučić prošle godine rekao da će cena kupovine 12 aviona Rafaele biti oko 3 milijarde evra.

Naše interesovanje za kupovinom Rafala nije ništa novo, o tome se pričalo dve godine.

Srbija je prvobitno pokazala interesovanje za francuske lovce nakon što je susedna Hrvatska 2021. godine potpisala ugovor o kupovini 12 polovnih aviona Rafal, plativši ih oko milijardu evra. Hrvatskoj je za sada stiglo 6 aviona, s drugih šest se očekuje ove godine.

Vučić je u aprilu 2022. rekao da Srbija želi da kupi 12 novih aviona Rafal i dodao da su u toku pregovori o nabavci i 12 polovnih.

Još važnije, RTS je tada izvestio da Srbija namerava da unapredi svoju borbenu avijaciju prelaskom na zapadnu tehnologiju.

Ukoliko planovi naše države postanu realnost, Srbija bi mogla imati kompletnu ratnu eskadrilu od 24 aviona, najmodernijeg tipa.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija