• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.03.2024

08:33

Da li će svet konačno čuti istinu? Sednica SB UN o agresiji NATO na Jugoslaviju zakazana za danas, evo u koje vreme i gde možete pratiti!

Shutterstock

Politika

Da li će svet konačno čuti istinu? Sednica SB UN o agresiji NATO na Jugoslaviju zakazana za danas, evo u koje vreme i gde možete pratiti!

Podeli vest

Sednica Saveta bezbednosti UN povodom 25. godišnjice početka agresija NATO-a na SR Jugoslaviju zakazana je za danas, saopštio je zamenik stalnog predstavnika Ruske Federacije pri UN Dmitrij Poljanski.

- Ponovo smo zatražili sednicu Saveta bezbednosti UN o agresiji NATO-a na Jugoslaviju. I posle dana žestokog otpora naših protivnika, obezbedili smo da Japan, predsedavajuća zemlja, ipak zakaže sednicu za 15 časova po njujorškom vremenu (20 časova po srednjeevropskom) 28. marta - napisao je Poljanski na svom kanalu na mreži Telegram, prenosi agencija RIA.

On je ocenio da će zapadne zemlje ponovo onemogućiti održavanje sednice glasanjem i ''proceduralnim varkama''.

"Oni mogu u potpunosti da računaju na 9 glasova potrebnih u ovakvim slučajevima, i to onih delegacija koje se plaše da im prigovore. Nažalost, sada je objektivna situacija u Savetu bezbednosti takva da NATO i EU imaju koncept 'blokovske discipline'. Njihovi članovi dobijaju identična uputstva i glasaju na isti način, pod pretnjom isključenja iz čopora), naveo je Poljanski.

Prema njegovim rečima, ono što je nazvao ''civilizovanim lobiranjem'' u Savetu bezbednosti UN je ''nemoguće po definiciji''.

''Ali, 28. marta ponovo će biti dobra prilika da se pred kamerama razotkrije 'brbljanje izgovora' zapadnih kolega o tome da je agresija NATO-a na Jugoslaviju prošlost, koju sanjaju da što dublje zakopaju u istorijsko pamćenje. Neka shvate da će morati da snose odgovornost a sve - bez zastarelosti'', poručio je Poljanski.

Na sednici SBUN održanoj 25. marta, na dvnevni red nije stavljeno NATO bombardovanje SRJ jer je 12 članica tog tela bilo uzdržano po tom pitanju, a tri - Rusija, Kina i Alžir jedine su bile za održavanje te sednice.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija