• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir.rs

10.03.2024

14:02

Pomogli smo joj kad se nalazila u teškoj situaciji, a sad želi smrt predsedniku! Vasiljević o napadima Aide Ćorović: Žao mi je što nije razumela ljudsku nameru da pomognemo

Printscreen, Pedja Milosavljević

Politika

Pomogli smo joj kad se nalazila u teškoj situaciji, a sad želi smrt predsedniku! Vasiljević o napadima Aide Ćorović: Žao mi je što nije razumela ljudsku nameru da pomognemo

Podeli vest

Aktivistkinja Aida Ćorović ponovo se angažovala na zadatku da u javnost pusti najstrašnije epitete za aktuelnu vlast, pre svega za predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Njena kritika odavno je prevazišla granicu dobrog ukusa, ali je ovoga puta otišla i mnogo dalje - prizivajući ubistvo Vučića.

Aida Ćorović iskoristila je sad i jedan dobronameran gest iz Predsedništva Srbije kako bi ocrnila Vučića i njegove najbliže saradnike, predstavljajući to kao pokušaj njenog ućutkivanja. Ona je na tribini "Strani plaćenik, a domaći izdajnik" u Dubrovniku ispričala da ju je, kada joj je mlađi brat umirao, zvala Suzana Vasiljević, savetnica predsednika Srbije Aleksandra Vučića, nudeći joj posao.

- Bio mi je svaki dinar potreban. Ali, prosto postoje granice koje ne mogu da pređem - rekla je Aida Ćorović.

Na pitanje zašto je zvala Aidu Ćorović, savetnica predsednika Srbije je odgovorila:

- Gospođa Ćorović je bila dobra prijateljica mog bivšeg partnera Žorža Urioa dok je on radio kao prvi sekretar ambasade Republike Francuske u Srbiji. Često mu se obraćala za pomoć, i oko nekih projekata u Pazaru, a i oko ličnih problema, pa sam ja, znajući za njihov dobar odnos, prosto želela da pomognemo gospođi Ćorović koja se tada nalazila u teškoj situaciji. Zamolila sam predsednika da je pozovem i onako ljudski, bez ikakve zle namere, ponudim pomoć. Žao mi je ako je ona to pogrešno razumela - istakla je savetnica.

Foto: Pedja Milosavljević

 

Komentarišući ovu situaciju, predsednik Vučić danas je izjavio:

- I ona je rekla "ja sam se žalila da nemam dinar i da ne mogu da peživim". Suzana iz mog kabineta ju je pozvala (Aidu) i ponudila pomoć. Nije ništa rekla da ona treba nekog da hvali ili da nešto radi, nego bilo gde da joj pomogne. Ja sam joj rekao tada još da sve najgore u političkom smislu mislim o toj ženi, ali da ako u ljudskom smislu ona hoće da joj pomogne, neka pomogne. I zamislite vi da tako nešto zloupotrebite, idete u javnost i kažete: "Neko je hteo da mi pomogne, ali eto, zločinci su hteli da me ućutkaju". Koga bre da ućutka? Svakog dana imate stotine hiljada njih koji moraju da kažu "Vučiću pederu" ili "bićeš ubijen". Ja se nekad nasmejem, neću imena da im izgovaram, oni nisu pederi, a ja peder. Nemoj da vam pokažem koji jesu, a prave se da nisu. Ja ne mislim da je to problem i da je to ono po čemu treba da se razlikujemo. Ponosan sam na to što Ana Brnabić to nije krila za razilku od nekih toliko uspešno vodila Vladu sada će i Skupštinu - rekao je predsednik. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front! (VIDEO)
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front! (VIDEO)

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija