• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.03.2024

06:55

Đilasovci opsednuti nacistima! Tajkunska opozicija tone u ludilo!

ATAIMAGES/shuter

Politika

Đilasovci opsednuti nacistima! Tajkunska opozicija tone u ludilo!

Podeli vest

Tajkunski list 'Danas' nastavlja hajku islamista iz regiona protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koga upoređuju sa nacističkim vođom Adolfom Hitlerom, dok međunarodni sajam Ekspo koji treba da se održi u Beogradu nazivaju 'nacističkom olimpijadom'?!

Da, dobro ste pročitali! Naime, Pavle Simjanović, kolumnista tajkunskog lista, iskoristio je kolumnu o filmovima kako bi pokazao najgoru mržnju, te je u toj kolumni Vučića uporedio sa Hitlerom, a Ekspo sa Olimpijskim igrama u Minhenu 1936. godine!

- Mogao sam da primetim da sve više deluje kao da su nemački Vođa i srpski Vođica pohađali istu školu glume, specijalizovanu za energične nastupe pred podatnom masom. Mogao sam, recimo, i da obavim uporednu analizu opsesije autoputevima i stadionima, kao i da primetim da me projekat EKSPO 2027 podseća na Olimpijske igre u Minhenu 1936, kao poduhvat koji služi, kako u marketinške, tako i u korporativističke svrhe, radi grupisanja industrijskih potencijala ka jednoj patriotskoj ideji- doslovce je napisao Simjanović.

Foto: printscreen

 

Diskredituju Ekspo

Da su đilasovci zaista opsednuti nacistima, potvrđuje i to što su predstojeći beogradski izbori na TV N1 tajkuna Dragana Šolaka upoređeni sa Bitkom za Staljingrad?!

- Ulazimo u situaciju kao kod 'staljingradske bitke': mi ili oni. Nema prostora da razmišljamo o različitim stavovima i ideologijama, već kako da skinemo diktatora - rekao je Miloš Pavlović, funkcioner stranke Miroslava Aleksića i Đilasovog saveza 'Srbija protiv nasilja'.

Komentarišući sve ove navode, politički analitičar Srđan Graovac kaže da je jedini cilj kampanje opozicije da diskredituje predsednika Vučića i projekat Ekspo, koji je veoma važan za Srbiju.

- Prljava kampanja traje od trenutka kad su pokrenuli priču o navodnoj 'krađi izbora'. Sad kad je jasno da će biti ponovljenih izbora u Beogradu, što nema veze sa navodnom 'krađom', još više su pojačali kampanju, u kojoj će se služiti svim sredstvima kako bi diskreditovali i SNS i predsednika Vučića, koji je i najpopularnija politička ličnost u Srbiji. Ideja je i da se diskredituje Ekspo, jer znaju koliko je važan i za Beograd i za Srbiju. Opozicija nema šta pozitivno da ponudi građanima, tako da joj ostaje samo da omalovažava i obezvređuje sve ono što druga strana nudi biračima - ističe Graovac.

Ogrezli u mržnji

Stefan Srbljanović iz Centra za društvenu stabilnost ocenjuje da deo opozicije deluje po ustaljenoj matrici i da nema granice u vređanju predsednika Vučića.

- Po istom scenariju deluju tajkunski mediji u Srbiji, uz koordinaciju sa medijima iz regiona, kojima je dobra Srbija jedino ona koja je na kolenima. Jasna je namera da se po ko zna koji put pljune i na državu i Vučića. Ali nisam siguran koliko uopšte ti kvaziintelektualci znaju bilo šta o bilo čemu, pa i o projektu kao što je Ekspo. Koliko god da su ogrezli u mržnji i koliko god da nemaju granice u uvredama prema Vučiću, njegovoj porodici i državi, ovakvim bljuvotinama samo jačaju patriotski duh ovog naroda i želju da nikada više oni ne dođu na čelo naše zemlje - uveren je Srbljanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Sve granice tolerancije odavno smo prešli! Šapić: Najvažniji je razvoj Beograda s neupitnom srpskom politikom!
Izbori 2024

Sve granice tolerancije odavno smo prešli! Šapić: Najvažniji je razvoj Beograda s neupitnom srpskom politikom!

Moja odluka da ne sarađujem sa pojedinim medijima nema veze sa imenom medijske kuće ili bilo kojim novinarem personalno već sa time što se već više od dve godine na sve načine falsifikuju, lažu, seku, montiraju i zloupotrebljavaju moje izjave. Stavljaju mi u usta reči koje nisu izgovorene i time obmanjuju narod, građane Beograda i Srbije, rekao je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić, gostujući na TV Prva.

05.03.2024

12:44

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front! (VIDEO)
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front! (VIDEO)

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Sprema se invazija na Belorusiju! Plan su nazvali "Peremoga 2.0"!
Planeta

Sprema se invazija na Belorusiju! Plan su nazvali "Peremoga 2.0"!

Iza odluke o zauzimanju određenog regiona na teritoriji Belorusije ne stoji opozicija, već Zapad, ukazuju ruski eksperti, komentarišući upozorenje beloruskog predsednika da predstavnici beloruske opozicije, koji se nalaze u inostranstvu, žele da zauzmu jedan od regiona u zemlji, proglase novu vlast i da uvedu tamo snage NATO-a.

28.04.2024

17:42

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija