• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.02.2024

19:37

Ljepojević otkrio sve detalje o raspadu pokreta "Mi"! Nestorović je postavio ultimatum, a onda je usledio haos!

Informer/tanjug

Politika

Ljepojević otkrio sve detalje o raspadu pokreta "Mi"! Nestorović je postavio ultimatum, a onda je usledio haos!

Podeli vest

Pokret Branimira Nestorovića "Mi, glas iz naroda" raspao se danas, kada su Nestorović i Aleksandar Pavić demonstrativno napustili sastanak. Zatim su usledila saopštenja i prepucavanja obe strane.

Jedan od članova ovog pokreta Siniša Ljepojević, oglasio se i objasnio šta se danas dešavalo na pomenutom sastanku, kao i zbog čega je on odlučio da ostane dosledan svojim idejama, a ne da podrži dr Branimira Nestorovića.

- Najblaže rečeno, srpska posla. Desilo se iz nesporazuma, u procesu transformacije u klasičnu političku stranku, jer smo mi dosad bili grupa građana. U toj transformaciji došlo je do nesporazuma zbog strukture stranke, jedan od naših najuglednih članova i osnivač pokreta dr Braninir Nestorović je imao ideju da mi imamo predsednika stranke zbog efikasnosti rada. Desilo se to da o tome uopšte diskusija nije bila, nego je dr Nestotović ultimativno tražio da on bude predsednik što uopšte nije sporno, i o tome može da se diskutuje. On nije dozvolio tu diskusiju, nego je rekao "ako ja ne budem predsednik, ja ću napustiti pokret". Usledilo je glasanje i većina je bila protiv toga da on bude predsednik na takav način, a on je razumeo da većina njega odbija i napustio je pokret, a njega je sledio Aleksandar Pavić - rekao je Ljepojević.

On dodaje da, iako nema dokaza, misli da su Nestorović i Pavić u nekoj vrsti saglasja. 

- Ja mislim da su oni u nekoj vrsti saglasja, nemam dokaza za to, ali je to nekako moj utisak. Ja sam inače glasao za to da on bude predsednik, podržao sam ga, on je najguledniji među nama. Međutim, kad je poražen napustio je pokret, on i Pavić su otišli, ja nisam napustio pokret. U njega sam ušao zbog ideje i zbog podrške toj ideji, ne mislim da bilo koja ličnost imam monopol nad tom idejom i zbog toga sam ostao u pokretu. Sa mnom su ostali Branko Pavlović, Jovan Janjić, Mitar Kovač i Dragan Stanojević. Dakle ostalo nas je petroica, od sedmorice. Neće se proširivati to kolektivno telo, mi smo osnivači, ali zaista moram da kažem da je to jedna tužna situacija, meni je strašno žao jer taj rascep nikome neće doneti dobro, ni Nestoroviću, ni Paviću. Nas će dosta da ošteti ali ipak smo mi odlučni i većina, tako da ćemo da nastavimo da radimo po istim principima kao i do sada. 

Ljepojević ističe da je svestan da će mnogi od onih koji su glasali za njih da uđu u Parlament, osetiti neko razočarenje. Međutim, oni ćemo pokušati kroz rad da pokažemo da to jeste veliki udarac, ali da mogu da izdrže sve to. 

- Moram da kažem ono što se desilo. Ima tu mnogo detalja, mnogo laži, mnogo insinuacija, ali desilo se, mi sad što se kaže, ne možemo nazad.

Ističe i da je čuo kako će Pavić i Nestorović da osnuju svoju stranku, novu, kao i da će se zvati "Pravi Mi".

- Možda ja imam neki svoj status, ali ja po svojoj prirodi nisam lider, ja i kada sam se bavio novinarstvom nikada nisam bio urednik. Nisam čovek koji stupa u konflikte sa drugim ljudima. Mi smo različiti kao ličnosti, ne verujem da će se bilo ko tu istaći. Naše kolektivno rukovodstvo ne predstavlja različite ideje, ja ne vidim problem što je naš pokret kolektivno rukovodstvo, vidim sada problem ako ne bude razgovora, kao što je do sada bilo. Bilo je tu lutanja, neke inicijative, malo više lične pa je došlo do ovoga do čega je došlo. Sa moje strane ja ću nastojati da izvorna ideja pokreta ne nestane, nego da bude dalje nastavljena, biće naravno raznih spoticanja, ali idemo dalje - zaključio je Ljeposavić.

Snimak intervjua možete pogledati u nastavku teksta:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Sve o izborima 2. juna! Ko, gde i zašto bojkotuje i zašto nikome ništa nije jasno?! Da stavite čoveka u Amazoniju bez Gugl mapa lakše bi se snašao...
Izbori 2024

Sve o izborima 2. juna! Ko, gde i zašto bojkotuje i zašto nikome ništa nije jasno?! Da stavite čoveka u Amazoniju bez Gugl mapa lakše bi se snašao...

Mesecima je trajalo preganjanje i pregovaranje oko termina i vrste izbora, a kada je pao kakav-takav dogovor vlasti i opozicije, usledila je nikad kraća i nikad nevidljivija kampanja, pa retko ko ima utisak da će veliki deo Srbije za šest dana ponovo izaći na birališta, a da već u četvrtak u ponoć počinje čuvena predizborna tišina.

27.05.2024

10:05

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija