• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.02.2024

19:13

Lovreković: Ćuta tražio zabranu Marinike, Pajtića i Đilasa!

Miloš Rafailović

Politika

Lovreković: Ćuta tražio zabranu Marinike, Pajtića i Đilasa!

Podeli vest

Novinar i politički aktivista Tomo Lovreković pohvalio je inicijativu Aleksandra Jovanovića Ćute, koji je javno tražio trajnu zabranu političkog delovanja svih onih koji su menjali politički tabor i na taj način, kako je istakao, izigrali i obesmilili poverenje građana.

Reč je o hrabrom potezu mog prijatelja Ćute na koji sam izrazito ponosan, naročito jer je udario na ljude sklone nasilju i bliske kriminalu. Prva u redu čiju zabranu javno i glasno traži Ćuta jeste upravo Marinika Tepić, koja više ni sama ne zna koliko je promenila poslaničkih klubova i čiji je sve dres svlačila, odnosno oblačila. Nadam se da neće na sebe navući gnev i pretnje narko dilera Novaka Filipovića, preko kojeg je Marinika probala da otera novinara Milakova iz Pančeva – kaže Lovreković.

On ističe da je posebnu hrabrost pokazao u napadu na po nasilju poznatog i opasnog Dragana Đilasa – jer, ako je greh trgovina mandatima, kako onda objasniti koji su kupili čitavu stranku i na prevarni način postali politički subjekat, kao što je to SSP uradio?

Posebno mi je drago što se ostrvio na Bojana Pajtića, neformalnog gurua opozicije u pokrajini, koji je u novembru 2014. krhku većinu u Skupštini Vojvodine, protivno volji naroda, pokušao da sačuva tako što je od prljavih fondovskih para “kupio” poslanicu Pokreta snaga Srbije Veru Ugričić. Takođe, očigledno da preporođeni Ćuta oštro udara po onima sa kojima deli hleb, jer je baš dosmanlijska opozicija, dok je bila vlast donela Zakon po kojem je poslanik vlasnik mandata, koji pruža mogućnost prelaska u drugi tabor – kaže naš sagovornik i dodaje da je, po malo iznenađujuće, Ćuta napao i Evropsku komisiju na koju se toliko često pozivaju ovih dana jer je po njima neotuđivo pravo poslanika na mandat, ali i Ustavni sud pred kojim kmeče, koji je to takođe potvrdio još davne 2002. godine.

Ipak, kaže Lovreković, Ćuta je pokazao istinsku moralnu vrednost i veličinu, tako što je između ostalog, uprkos svim privilegijama kojih se dočepao, tražio da zabrani politički rad i samom sebi, imajući u vidu da je od vatrenog člana SNS-a postao ljuta dosmanlijska opozicija, promenivši svoj pravac za 180 stepeni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šok vesti iz Irana! Raisijeva smrt sprečila veliku promenu?! U igri bila dva kandidata za vrhovnog vođu, a sad...
CNN TVRDI

Šok vesti iz Irana! Raisijeva smrt sprečila veliku promenu?! U igri bila dva kandidata za vrhovnog vođu, a sad...

Iranski predsednik Ebrahim Raisi (63) stradao je u helikopterskoj nesreći koja se u nedelju dogodila u pokrajini na granici s Azerbejdžanom, a nakon jednodnevne potrage danas je utvrđeno da su osim šefa države poginuli i šef diplomatije Hosein Amir-Abdolahijan i još sedam ljudi u letelici. CNN navodi da je Raisi bio najverovatniji kandidat za novog vrhovnog vođu Irana.

20.05.2024

09:48

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12