• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kosovo onlajn

07.02.2024

13:17

Terorista Kurti ukinuo srpsku valutu: Zabranjen transport dinara na KiM!

AP/shutterstock/twitter

Politika

Terorista Kurti ukinuo srpsku valutu: Zabranjen transport dinara na KiM!

Podeli vest

Vlasti u Prištini nisu danas dozvolile da dinari namenjeni isplati plata, penzija, socijalnih davanja i drugih plaćanja Srbima, uđu na prostor tzv. Кosova.

Кako je Kosovu onlajn rečeno u Narodnoj banci Srbije, iako je vozilo sa srpskim dinarima bilo upućeno na prelaz Jarinje prema svim višegodišnjim ustaljenim i vrlo preciznim procedurama, ono je danas vraćeno sa prelaza Jarinje i to bez ikakvog obrazloženja ili odbijenice.

Blindirano vozilo sa dinarima koje je upućeno iz filijale NBS u Кragujevcu na Jarinje stiglo je oko 11 časova gde je novac u dinarima trebalo da preuzme vozilo britanske firme „Henderson“ koja poseduje licencu za transport novca sa kojom NBS uspešno godinama sarađuje.

Dinare je trebalo da preveze u trezor Narodne banke Srbije u Leposaviću.

Međutim kako javlja reporter Kosovo onlajn, posle višesatnog čekanja odobrenja iz Prištine, dozvola nije stigla i ulaz dinarima je zabranjen.

Reč je o prvom trasnportu novca nakon 1. februara i stupanja na snagu uredbe Centralne banke Кosova o zabrani prometa dinara.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija