• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.11.2023

21:32

Prokosovski lobista seje mržnju prema Vučiću! Šolakovi mediji jedva dočekali da ponosno prenesu sraman tekst bivše Beograđanke! (FOTO)

informer/printscreen

Politika

Prokosovski lobista seje mržnju prema Vučiću! Šolakovi mediji jedva dočekali da ponosno prenesu sraman tekst bivše Beograđanke! (FOTO)

Podeli vest

Američki magazin Forin afers objavio je tekst sa naslovom "Drugi front Rusije u Evropi - Zapad mora da spreči Putina da izazove sukob na Balkanu" autora Davida Šeda i Ivane Stradner.

U srbomrzačkom tekstu se navodi kako je krajem septembra Srbija rasporedila napredno oružje duž granice sa tzv. Kosovom, izazivajući zabrinutost međunarodnih aktera.

Foto: printscreen

 

Autori ove događaje vide kao znak za rastuću pretnju Rusije, saveznika Srbije, koja koristi informativne operacije i podržava Srbiju na različite načine, uključujući ekonomsku pomoć i političku podršku.

U tekstu se takođe za tenzija krive Srbi i njihov "napad na tzv. kosovsku policiju u Banjskoj", i navodi se da Rusija nastavlja da podstiče nepoverenje među Srbima na KiM.

Jedna od autora ovog teksta je Ivana Stradner, bivša Beograđanka i proukrajinski i prokosovski lobista, poznata po seriji optužbi protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, sejanju i širenju mržnje prema njemu kao malom Putinu, širom Amerike.

Foto: printscreen

 

Uzimajući sve ovo u obzir, ne čudi što su Šolakovi lažljivi mediji izabrali upravo tekst osvedočenog srbomrsca, kakva je Stradnerova, za svoju prljavu kampanju protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

U stilu male Olbrajtove, Stradner u svojim tekstovima o Srbiji i Srbima piše sve najgore, ističući Vučića kao krivca, a Rusiju i Putina kao pokretač svega lošeg na Balkanu.

Šolakovi mediji preneli vest

Šolakova medijska mašinerija odmah je prenela ovu vest, pa je na portalu Nova S osvanuo tekst sa naslovom „’Rusija preko Srbije otvara drugi front u Evropi’: Iz Amerike dosad nije stigla dramatičnija analiza u čijem centru se nalazi čvrsti zagrljaj Vučića i Putina”.

Foto: printscreen

 

Oni takođe zameraju Srbiji što gas kupuje od Rusije i to uz velike popuste, kao i to da će Rusija blokirati tzv. Kosovo da postane članica Ujedinjenih nacija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Hoće li Vlada Crne Gore ostati pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici? Mi nemamo bližeg naroda od crnogorskog, sa njima delimo istoriju! (VIDEO)
Live TV

Hoće li Vlada Crne Gore ostati pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici? Mi nemamo bližeg naroda od crnogorskog, sa njima delimo istoriju! (VIDEO)

U Kotoru se održava samit na kome učestvuje i Srbija, a kome je prisustvovao i predsednik Aleksandar Vučić. Sa druge strane, vrh Crne Gore ostaje pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici. Da li će preovladati čojstvo i čast ili će se dodvoravati zapadnim liderima? Na ovu temu u emisiji "Info veče " govorili su Željko Čurović, Savez Srba iz Crne Gore, Srđan Brac iz Centra za društvenu stabilnost i Vladimir Kljajić, politikolog.

16.05.2024

22:32

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja! (VIDEO)
Live TV

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja! (VIDEO)

Nakon jučerašnje pucnjave u kojoj je teško ranjen premijer Slovačke, napadač je uhapšen, a policija ga je optužila za pokušaj ubistva. Premijer se nalazi u bolnici u teškom zdravstvenom stanju. O ovoj, ali i o drugim važnim temama govorili su gosti emisije "Rat uživo", novinar Žarko Rakić i Nebojša Kuzmanović, direktor Arhiva Vojvodina. Uživo u program uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost.

16.05.2024

19:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija