• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.10.2023

11:24

Vučić u poseti Leskovcu - Kada sve završimo biće više od 60 miliona evra investicija u opremu (VIDEO)

Printscreen/PinkTV

Politika

Vučić u poseti Leskovcu - Kada sve završimo biće više od 60 miliona evra investicija u opremu (VIDEO)

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u poseti Leskovcu, gde će bolnici biti uručen mamograf, a potom otvorena fabrika kompanije "Aunde"

O putu preko Radan planine

- To je prirodno najkraća ruta ali put nikad niko nije ni hteo da napravi. Konačno krećemo da to radimo, posle 30, 40 godina laži svih mogućih. Izvinjavam se što kasnimo, ali pokušaćemo da bude što pre - rekao je Vučić.

Kada stiže oprema

- Kada sve završimo biće više od 50 miliona evra, možda i više od 60 miliona. Znam datume za Babušnicu, Negotin, 25. i 26. novembar, Vladičin, Han Vlasotince, magneti stižu brzo i u Čačak i Šabac. Napravili smo to da bude po celoj Srbiji. Ogromna stvar za građane. Najveći deo do kraja godine, a drugi deo u martu - poručio je Vučić. 

Predsednik je, nakon razgovora sa izvođačima radova, rekao da će rekonstrukcija Opšte bolnice Leskovac biti završena do januara 2025. godine.

O govoru premijerke Brnabić na sednici SB UN

- Ne mislim da bilo šta možemo da promenimo, osim što možemo da se borimo, da govorimo istinu. Mislim da je to premijerka Brnabić dobro uradila, dobro reagovala, vrlo dobru repliku napravila. Bila je primetna, negde balansiranost, a negde snažna ostrašćenost protiv interesa Srbije. To je situacija sa kojim se suočavamo. Očekujem da narednih dana ponovo idemo u Brisel, i Kurti i ja. Naše je da sačuvamo Srbiju od svih mogućih i mera i urušavanja državnih interesa i verujem da ćemo uspeti - rekao je Vučić. 

O napadu Kurtija i opoziciji 

- Nikada nismo tražili sankcije nikada ni protiv koga, čak ni protiv Prištine. Ozbiljne države se tako ne ponašaju. Vi ne verujete kakve ludosti slušate i čitate. Što se tiče istovetnih napada ne vidim ništa čudno, sve što je loše za Srbiju dobro je za Kurtija. Napadaju Srbiju za sve što im padne na pamet - istakao je predsednik Srbije i dodao:

- Samo čekam da vidim koje će izgovore da imaju posle izbora - rekao je Vučić. 

Foto: Tanjug

 

Predsednik Vučić obratio se okupljenim novinarima

 Danas u Leskovcu imamo, i sa ovim što dolazi, prvi put ćemo imati sve što ima KC. Sve su najmoderniji aparati i to je nešto što Leskovac nikad nije imao. Celu bolnicu rekonstruišemo, to je preko 40 miliona evra. Ovo će biti jedna velelepna bolnica koja će moći sve potrebe stanovnika Jablaničkog okruga da podmiri i da doprinese boljem zdravlju. Sve što smo kupovali je najsavremenije. Dalje ulažemo u dovođenje investitora. Plata je veća, više je zaposlenih. Imamo 10.000 manje ljudi nezaposleno nego pre 10 godina. Pre kraja godine će biti postavljena skupa magnetna rezonanca, čija je cena oko 2 miliona evra. Leskovac će imati sve najnovije - rekao je predsednik. 

Foto: Printscreen/PinkTV

 

Predsednik u obilasku bolnice

- Za ovakve stvari uvek moramo da imamo novac. Najveća briga mora da bude usmerena ka zdravlju. Svuda ćemo mamografe da obezbedimo, da to bude na dohvat ruke našim ženama i da im bude što bolje zdravlje. Ono što ste ovde mogli da vidite, nama u Vranju idu i dalje radovi u bolnici, to se radi na 19 mesta u Srbiji. Sve je prestalo da se radi 1987. sada na mnogo mesta po prvi put radimo ono što je prekinuto pre 35 godina. To je slučaj i u Prokuplju, a kako će tek da izgleda, biće čudesna - rekao je predsednik.

Foto: Printscreen/PinkTV

 

Foto: Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/bs

 

Predsednik se obratio zdravstvenim radnicima

Zaposleni u bolnici su predsednika dočekali aplauzom.

- Hvala na požrtvovanom radu. Nadam se da kada budemo završili bolnicu da će vam biti bolji uslovi, da ćete bolje da se osećate, da vas dodatno opremimo. Hvala mnogo što brinete o zdravlju Leskovčana. Oni koji budu obučeni za rad na mamografu da posebno brinu o ženama i da imate što manje posla - rekao je predsednik.

Foto: printscreen

 

Stižu i magnetne rezonance

- Sve stiže sad, u novembru i decembru i još jedan deo u martu. Kada stigne prvih 10 pa još 12, to su ogromne promene. Kada to promenimo, za Užice idu dva magneta, jedan sad, jedan u martu. Bor je sam kupio magnet, oni imaju para, borili smo se za to. Sada će dobiti Ćuprija - najavio je predsednik.

Mora da se ulaže u jug i istok Srbije

Plata u Leskovcu je bila 269 evra pre 10 godina, danas je 550 evra, ispod proseka je Srbije. Moramo još mnogo toga da uložimo u Jablanički, Pčinjski, Nišavski, i u jug i u istok Srbije moramo da ulažemo još mnogo - rekao je Vučić.

Okupljene je zanimalo i kada će biti puštene u prodaju karte sa fudbalsku utakmicu između Srbije i Bukarske koja će biti odigrana na novom stadionu u Leskovcu.

Predsednik je tu informaciju brzo dobio i rekao da će oko 10 dana pred utakmicu biće dostupne karte u ovom gradu.

Foto: Printscreen/PinkTV

 

Predsednik Vučić je u razgovoru sa novinarima izjavio da u obnovu zdravstvenih ustanova u Leskovcu uloženo 4,6 milijardi i da od pedesetih godina ništa nije ulagano.

- Razumite da to sa parama ne ide lako, još izdražavamo - rekao je predsednik, dodajući da i dalje moraju da misle na prioritete Srbije, ali da je ovo ulaganje bilo neophodno.

- Mamograf smo doneli pre roka, od 1. novembra bi trebalo sve da se namesti, da se obuče ljudi. Ovo je dobro što je 3D mamograf, 65 odsto više otkriva, najsavremeniji je. Prvi put će od 25. - 26. imati i Babušnica, Negotin, Kladovo, Kuršumlija, Vladičin Han, imaće mnoga mesta. Dobiće Niš pokretni mamograf, to je važno. Kragujevac će dobiti i mamograf i magnet, kao i Niš. Snažno ojačavamo zdravstvo. U Barajevu smo za dan, od 25 pregledanih, 5-6 žena je imalo problem - poručio je predsednik Srbije.

- Kako smo doneli mamograf, to sada nije više tema. Bolnica se obnavlja, ulaže se. Sa parama ne ide lako, još izdržavamo. Ovo je važno - rekao je predsednik.

Foto: Printscreen/PinkTV

 

U Leskovcu se nalazila i ministarka zdravlja Danica Grujičić.

Predsednik Srbije boravio je u poseti Leskovcu gde je uručio mamograf bolnici. Time je predsednik Srbije ispunio obećanje da će sve žene u ovom gradu dobiti mamograf i moći na vrema da otkriju na vreme ukoliko boluju od neke bolesti. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija