• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.10.2023

19:22

Vesić: Kurtijeva politika doživela fijasko, Banjsku nije prikazao kako je planirao

Informer - Zoran Sinko

Politika

Vesić: Kurtijeva politika doživela fijasko, Banjsku nije prikazao kako je planirao

Podeli vest

Najnovije tvrdnje premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija o dešavanjima u Banjskoj obične su gluposti koje iznosi zato što je njegova politika doživela fijasko jer nije uspeo u nameri da Banjsku prikaže Evropi onako kako je planirao, izjavio je danas član Predsedništva SNS Goran Vesić.

- Danas smo mogli da čujemo još jedan ‘biser’ kada je u pitanju Aljbin Kurti, još jednu glupost pošto to obično i slušamo od njega poslednjih godina. Od svih svojih gromoglasnih najava da će dokazati učešće Srbije u dešavanjima u Banjskoj na kraju je optužio našeg ministra odbrane i potpredsednika vlade Miloša Vučevića da je, kako je rekao, sa svojom ekipom iz Novog Sada odnosno privatno organizovao te događaje - naveo je Vesić.

On je, gostujući u emisiji “Fokus” na televizji B92, rekao da Kurti nema nikakvih argumenta i da to više nego jasno govori kakva je administracija koju on predstavlja i koliko zapravo ne želi bilo kakav dijalog jer, kako je naveo, kad god se pojavi bilo kakva mogućnost za dijalogom, Kurti kreira neku krizu.

Vesić je rekao da Kurti iznosi ovakve optužbe jer nije uspeo u nameri da Banjsku prikaže Evropi onako kako je planirao i ubedi je da iza toga stoji zvanična vlast u Srbiji.

Istakao je da Kurti svojim postupcima svakodnevno dovodi u opasnost živote Srba na KiM nad kojima, dodao je, sprovodi konstantni teror.

- Kurti posle Banjske nije dobio ono što je očekivao, a to je da će Evropa zaboraviti to što vrši progon nad Srbima, što se puca na Srbe i što njegova policija konstantno maltretira naš narod već je dobio obavezu da sprovede nove izbore na severu KiM, što je fijasko njegove politike - rekao je Vesić.

Podsetio je da je Kurti radio u kancelariji Adema Demaćija, političkog predstavnika terorističke OVK i devedesetih godina uzimao novac od porodica otetih Srba da bi oslobodio njihove najmilije.

- To je Aljbin Kurti, čovek koji ima krvave ruke iako tvrdi da je tokom rata na KiM bio u zatvoru, a to šta je radio sa porodicama otetih Srba misli da smo zaboravili i da ne postoje svedoci koji to znaju”, rekao je Vesić.

Na pitanje da li su na dan održavanja sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija Kurtijeve optužbe koordinisane sa intervjuom hrvatskog evroposlanika Tonina Picule, datim za opozicione medije, u kojem upozoravajući na moguće sankcije za Srbiju traži izručenje Milana Radoičića Prištini, Vesić kaže da je Picula propali političar koji se ni za šta ne pita i čije je mišljenje nebitno i u Hrvatskoj.

- Piculu niko ni za šta ne pita ni u Hrvatskoj niti je važan za bilo kakvo odlučivanje, a pošto nije važan u svojoj zemlji očigledno misli da treba da bude važan kada je pitanju KiM. To je njegova namera, ali to je samo pokušaj samoreklamerstva propalog i neuspešnog političara - dodao je Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Oko 52.000 građana neće moći da glasa na novoj već staroj adresi - Žarić Kovačević o posledicama zahteva opozicije
Izbori 2024

Oko 52.000 građana neće moći da glasa na novoj već staroj adresi - Žarić Kovačević o posledicama zahteva opozicije

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Jelena Žarić Kovačević izjavila je danas da posle izmena Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, koji je nedavno usvojen u Skupštini Srbije na inicijativu opozicionih poslanika, oko 52.000 građana neće moći da glasa na novoj već na staroj adresi, a da će oko 10.000 njih biti uskraćeno da izrazi svoju izbornu volju na izborima 2. juna.

16.05.2024

10:17

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Optužnica za zločin u Šumicama! Mladiću zario nož u stomak i grudi
Hronika

Optužnica za zločin u Šumicama! Mladiću zario nož u stomak i grudi

Više javno tužilaštvu u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Đorđa P. (33) zbog sumnje da je 17. februara ove godine, u ranim jutarnjim časovima, u ulici Grčića Milenka nožem naneo teške telesne povrede Milana Kneževića (28) usled kojih je on preminuo na licu mesta, a Viktor S. naneo laku telesnu povredu.

16.05.2024

14:16

Sport

Kada derbi odlučuje titulu: Karte u prodaji od 33.000 evra!
Fudbal

Kada derbi odlučuje titulu: Karte u prodaji od 33.000 evra!

Jedan od najvećih derbija u istoriji fudbala igra se u nedelju između Galatasaraja i Fenerbahčea. Ukoliko popularna Galata ne izgubi, matematički će obezbediti titulu turskog šampionata, pa je interesovanje navijača ogromno, a cene karata astronomske!

16.05.2024

13:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija