• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.10.2023

20:45

Srpski ministar je upravo objavio ove fotografije: Mnogo jako!

facebook.com/goran vesić

Politika

Srpski ministar je upravo objavio ove fotografije: Mnogo jako!

Podeli vest

Ministar Goran Vesić objavio je na Fejsbuku fotografije iz Muzeja FK Crvena zvezda na kojima je ser Bobi Čarlton, legendarni fudbaler Mančester junajteda i engleske fudbalske reprezentacije koji je danas preminuo u 86. godini.

Vesićevu objavu prenosimo u celosti.

BOBI ČARLTON ZAUVEK U BEOGRADU

Svetski mediji objavili su tužnu vest da je umro ser Bobi Čarlton (86), legendarni fudbaler Mancester junajteda i engleske fudbalske reprezentacije. Bobi Čarlton bio je jedan od najboljih igrača Mančester junajteda, u generaciji takozvanih "Bezbijevih beba", po treneru Metu Bezbiju, koja se sastala u četvrtfinalu Kupa šampiona sa Crvenom zvezdom 5. februara 1958. godine u Beogradu.

Prva utakmica u Engleskoj, 14. januara iste godine, završena je pobedom Mančestera rezultatom 2:1.

Revanš na stadionu JNA bio je veoma uzbudljiv i završio se nerešenim rezultatom 3:3, posle vođstva gostiju od 0:3.

Zvezda se nažalost nije plasirala u nastavak takmičenja, ali to je bila jedna od najboljih utakmica koja je u evropskim kupovima odigrana pred beogradskom publikom.

To je bila toliko dobra utakmica da je austrijski sudija Kajner rekao da je to najlepša utakmica koju je gledao i sudio u životu. 

U Muzeju FK Crvena zvezda danas se čuva razglednica na kojoj su se potpisali igraci Mancester Junajteda 5. februara 1958. godine medu kojima i ser Bobi Čarlton.

Sutradan, 6. februara, na povratku iz našeg grada, avion u kome su se nalazili igraci Junajteda se srušio.

U ovoj nesreći poginula su 23 putnika medu kojima osam fudbalera.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Oko 52.000 građana neće moći da glasa na novoj već staroj adresi - Žarić Kovačević o posledicama zahteva opozicije
Izbori 2024

Oko 52.000 građana neće moći da glasa na novoj već staroj adresi - Žarić Kovačević o posledicama zahteva opozicije

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Jelena Žarić Kovačević izjavila je danas da posle izmena Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, koji je nedavno usvojen u Skupštini Srbije na inicijativu opozicionih poslanika, oko 52.000 građana neće moći da glasa na novoj već na staroj adresi, a da će oko 10.000 njih biti uskraćeno da izrazi svoju izbornu volju na izborima 2. juna.

16.05.2024

10:17

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija