• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.09.2023

14:10

Brnabić: Jeste uspeli da blokirate rad skupštine? Niste! Jesmo se izborili za penzije, plate i pomoć građanima? Jesmo! (VIDEO)

TANJUG/ Sava Radovanović

Politika

Brnabić: Jeste uspeli da blokirate rad skupštine? Niste! Jesmo se izborili za penzije, plate i pomoć građanima? Jesmo! (VIDEO)

Podeli vest

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Skupštini da nije ni sumnjala da će rebalans biti usvojen, uprkos celodnevnoj opstrukciji dela opozicije koja je u više navrata prelazila granice pristojnosti, ponajviše kada su poslanici opozicije puštali muziku i unosili se u lice poslaniku koji je pričao kako je lečio svoje dete od raka.

- Poštovani građani Srbije, dragi narode, uvaženi poslanici, nisam ni sumnjala da ćemo se izboriti. Dakle, idemo na rebalans – biće od prvog oktobra dfodatno povećanje penzija od 5.5% i isplatićemo obećano povećanje plata od 5.5% za više od 208.000 zaposlenih u javnoj upravi, obrazovanju prosveti, kao i medicinskim sestrama i tehničarima i negovateljima u ustanovma socijalne zaštite. Isplatićemo do kraja septembra 10.000 dinara pomoći svakom detetu do 16 godina, čiji se staratelj prijavio. Do sad se prijavilo 947.000 porodica, dakle toliko dece će dobiti pomoć zato što smo mi istrajali, zato što smo se mi izborili i zato što se mi nismo povukli i nikada se nećemo povući.

Zahvaljujući ovom rebalansu budžeta, dupliraćemo subvencije za naše poljoprivrednike. I to smo svi mi zajedno uradili, ne samo poslanici koji se bore ovde nego i svi naši građani koji se svaki dan bore sa nama. Izborili smo se za dodatnih 3,9 milijardi dinara za lečenje dece i odraslih od rethih bolesti u zemlji i inostranstvu. To smo počeli 2014. godine, kada je premijer bio Aleksandar Vučić, a borićemo se da iz godine u godinu taj budćet bude još veći. Istrajali smo i zato će biti i obilaznice oko Kragujevca, zbog ovog rebalansa biće i dodatnh 23 milijarde dinara za kapitalne investicije - izjavila je premijerka.

Ona je zaključila raspravu pitanjem opoziciji da li je uspela da blokira rad skupštine.

- Jeste uspeli da blokirate rad skupštine? Niste uspoeli i nećete uspeti! Jesmo uspeli da se izguramo rebalans budžeta? Jesmo uspeli da se izborimo za majke sa decom? Jesmo uspeli da se izborimo za penzionere? Jesmo uspeli da se izborimo za poljoprivrednike? Jesmo! I idemo dalje! Živela Srbija! - završila je Brnabić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31