• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.08.2023

18:54

Niko mi nije tražio beogradske izbore, nudio sam 50 puta!

Aleksandar Jovanović Cile

Politika

Niko mi nije tražio beogradske izbore, nudio sam 50 puta!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je na pitanje o beogradskim izborima.

- Da li će biti smo beogradski, ili će biti još neki izbori, to ćemo da vidimo, pošto to nije fontana želja. Hoćete beogradske izbore, nema problema, hajde da sednemo da se dogovorimo kada će biti beogradski izbori - decembar, april, maj. Nikakav problem, a da li će biti još neki izbori, to nije vaše pitanje, valjda se još neko nešto pita u ovoj zemlji - rekao je Vučić odgovarajući na pitanje da li će biti beogradskih izbora pošto ih, kako je rekao novinar, opozicija listom traži.

Na zajedničkoj konferenciji za medije sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić u Palati Srbija, Vučić je upitao da li su samo beogradski izbori ultimatum i da će pružiti opoziciji tu mogućnost.

- U svakom trenutku kada hoće beogradske izbore, neka nas obaveste, ali ja moram da vam kažem da sam slušao do sada da neće nijedne izbore. I da su govorili ne, ne mogu izbori, mi moramo da ih prebijemo, da ih bacimo u Savu i Dunav, što, naravno, neće da se desi. Naravno, za to im nisu potrebne demonstracije. Hoćete izbore, dobićete ih i kažite hoćete decembar, april, maj, a hoće li biti još nekih izbora, to je druga stvar i o tome nećete vi odlučivati - poručio je Vučić.

Dodao je da je Srbija demokratska zemlja i da kada je SNS, za razliku od njih, tražio samo izbore na republičkom nivou, kada su demonstrirali i tražili izbore na republičkom nivou, rekli su ne damo.

- Bilo je jasno da nemaju legitimitet, a sada je jasno da mi imamo legitimitet i na republičkom i na beogradskom nivou - zaključio je Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Nafta i gas iz Rusije nesmetano teku u EU - i to legalno! A, licemeri iz Brisela i od Srbije traže da uvede sankcije Moskvi!
Može li podlije

Nafta i gas iz Rusije nesmetano teku u EU - i to legalno! A, licemeri iz Brisela i od Srbije traže da uvede sankcije Moskvi!

Ruska nafta ulazi u EU preko Turske. I to je u potpunosti u skladu sa zakonom zahvaljujući određenim rupama u politici sankcija EU, Glavni mehanizam koji omogućava takvo snabdevanje je mogućnost uvoza u Evropsku uniju goriva koje je pomešano i preimenovano na takav način da nije klasifikovano kao proizvod ruskog porekla, piše Politiko.

16.05.2024

07:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija