• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.06.2023

07:15

KONAČNO REAGOVALI NA VUČIĆEVA UPOZORENJA! Uzbuna u NATO: Kurti van kontrole! Prekinut odmor svima u komandi za operacije

Informer

Politika

KONAČNO REAGOVALI NA VUČIĆEVA UPOZORENJA! Uzbuna u NATO: Kurti van kontrole! Prekinut odmor svima u komandi za operacije

Podeli vest

Šefovi NATO pakta procenili su juče da se takozvani 'premijer Kosova' Aljbin Kurti otrgao kontroli i da postoji ozbiljna opasnost da će izazvati otvoreni sukob sa Vojskom Srbije, zbog čega su u savezničkoj komandi za operacije u belgijskom gradu Mons prekinuti svi godišnji odmori, saznaje Informer!

Naši odlično obavešteni diplomatski izvori iz Brisela tvrde da je zaposlenima u NATO komandi za operacije po direktivi iznenada prekinut godišnji odmor i da su juče ujutru svi pozvani na sastanak u vezi sa situacijom na Kosovu i Metohiji.

- Vlada velika zabrinutost zbog trenutne situacije. Ocene su da se Kurti oteo kontroli i da postoje visoka očekivanja o angažovanju Vojske Srbije. Zato je naređeno da svi u NATO komandi odmah prekinu godišnje odmore i dođu na posao... - prenosi naš sagovornik, koji je iz razumljivih razloga insistirao na anonimnosti, dodajući da sve ukazuje na to da je na ovakvu odluku šefova NATO uticalo i obraćanje predsednika Aleksandra Vučića.

Komentarišući sve ove navode, koordinator Nacionalnog konventa o EU Dragiša Mijačić kaže da zvaničnici EU i SAD ne smeju da dozvole Kurtiju da započne novi rat na Kosovu i Metohiji.

- Situacija na severu pokrajine drastično se pogoršava i polako dolazi do tačke gde neće biti moguć povratak. Broj incidenata raste drastično, ne samo prema civilima već i novinarima. Potrebna je hitna akcija dok ne bude kasno! Ovo je još jedan poziv za buđenje međunarodnoj zajednici za brz i hrabar odgovor, posebno Žozepu Borelju, Entoniju Blinkenu, Emanuelu Makronu, Rišiju Sunaku, Miroslavu Lajčaku... Moraju da spreče Kurtija da započne novi rat na Kosovu - istakao je Mijačić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
BgDex1970

pre 11 meseci

Ako neko veruje da će NATO da stane u odbranu Srbije i srpskog življa na KiM onda suviše optimističan,glup i nerealan.

Pera

pre 11 meseci

Kurti radi dosta lose stvari,zeli Srbiju uvuci u novi rat.

Ivan

pre 11 meseci

Jaoj konacno,sram ih bilo sve .Koliko ih vec dugonakurti maltretira i sta nenradi i kao tek sad shvatili koliko ozbiljno.

Pera

pre 11 meseci

Kurti je zlikovac koji ce odgovarati jednog dana za sva zverstva koja cini nad srpskim narodom.

Snežana

pre 11 meseci

Kurti svakodnevno izaziva incidente na KiM i želi rat. Srpski narod je svakodnevno izložen Kurtijevom teroru i država to više neće tolerisati. U NATO-u su ozbiljno shvatili Vučićevo upozorenje.

Ivica

pre 11 meseci

Kurti je loš čovek pun mržnje prema Srbiji i našem narodu na KiM

Ana

pre 11 meseci

Hvala bogu da ste se udostojili da odreagujete,dosta je nasilja nad Srpskim narodom!

Mijo

pre 11 meseci

Ako zapad ne smiri Kurtija Srbija više neće tolerisati napade na svoj narod na KiM !

Radenko

pre 11 meseci

Ajde bre malo se dozovite pameti i shvatite da vam losi odnosi sa srpskim narodom nikako ne trebaju!

Lena

pre 11 meseci

Vreme je da se stane Kurtiju na put, i konacno reaguje na sav teror koji vrsi nad srpskim narodom.

tale

pre 11 meseci

ako oni ne budu reagovali, moraće Srbija da raguje, a to nikome neće dobro doneti

Vlada

pre 11 meseci

Dok ne reaguju na terenu, nista se ne racuna.

tale

pre 11 meseci

na ovo što Kurti radi, ni NATO ne može da ćuti

tale

pre 11 meseci

Srbija treba da pokaže maksimalno svoju snagu i ozbiljnu nameru da zaštiti Srbe na KIM

Andjela

pre 11 meseci

Nadam se iskreno da će se probuditi svest konačno, da će stati na put Kurtiju!

tale

pre 11 meseci

Vučić pokazuje ozbiljnu nameru da zaštiti naš narod na KIM

Mara

pre 11 meseci

Valjda će zapad konačno skontati šta radi Kurti i da se već jednom stane na kraj njegovom teroru.

tale

pre 11 meseci

Kurti je odavno van kontrole samo su svi zatvarali oči pred tom činjenicom

Bore

pre 11 meseci

Iz mog iskustva ,a osetio sam već sve ove tenzije pred rat u Bosni,ovo sve je neko isplanirao i samo je pitanje dana kada će ekspodirati.Isto tako i u Bosni narod se izjašnjavao protiv rata ali zapad je to ignorisao,došlo je do ubistva srpskog svata u Sarajevu i ludilo je krenulo.

Marta

pre 11 meseci

Vučić ispravno postupa! Smirićemo ih mi ako se ne smire!

Kaja

pre 11 meseci

Srbi neće dozvoliti više ništa što će nas dovesti do problema!

Mile

pre 11 meseci

Neće oni više nama da stvaraju probleme! Bravo predsedniče.

Ana

pre 11 meseci

Borićemo se za naše teritorije i naš narod sa Kosmeta!

Iva

pre 11 meseci

Mnogo im je vremena trebalo da to shvate. Srbe na KiM zanima samo sta ce tim povodim uciniti da bi nealbanski zivalj bio bezbedniji.

Ljuba

pre 11 meseci

Ovo treba prihvatiti sa velikom dozom uzdržanosti. Zašto? Pa, molim vas, nije NATO prekinuo svojim ljudima godišnje odmore zato što je naš predsednik 'zapretio' Kurtiju, već ovde treba čitati "između redova", tako da je činjenica ta, da NATO priprema 'adekvatan' odgovor Srbiji u slučaju "agresije" na Kosovo - to svima treba da bude jasno. Neće NATO sedeti srkrštenih ruku i posmatrati "eventualni" napad srpske vojske na integritewt Kosova, a i vama, gospodu novinari, takođe treba biti jasno da povedete računa o sastavljanju ovakvih tekstova.

Ena

pre 11 meseci

Dal je moguće da su jednom uspeli da stanu u našu odbranu i da reaguju i oni na Kurtijeve pretnje i zla.

Dara

pre 11 meseci

Pa neka prekinu odmore, sta im fali??? Oni nam kroje buducnost, neka rade nesto.

Sara

pre 11 meseci

Očigledno je da Kurti namerno provocira i pokušava da izazove reakciu naroda i vojske i da ne želi mir i rešenje već isključivo nerede. Reakcija međunarodne zajednice je neophodna.

Tijana

pre 11 meseci

Ja se iskreno nadam da ce se dozvati pameti i reagovati na ovakvo Kurtijevo ponasanje sad je i na decu presao, sramota vise sta priredjuje nasem narodu na KIM.

Mile lala

pre 11 meseci

Spremaju se da zaštite šipce od neke Srpske oštrije reakcije.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija