• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kosovo online

23.09.2022

16:03

SA OVIM ČOVEKOM NEMOGUĆE JE ZADRŽATI MIR! Kurti ponovo preti Srbima ratom!

Reuters/printscreen

Politika

SA OVIM ČOVEKOM NEMOGUĆE JE ZADRŽATI MIR! Kurti ponovo preti Srbima ratom!

Podeli vest

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti nastavlja Srbima da preti ratom

Kurti je izjavio da je, kada govori o tome da može da dođe do rata, to je optužba protiv Srbije i poručio predstavnicima opozicije da nemaju razloga da sprečavaju te optužbe, prenosi Kljan Kosova. 

On je tako odgovorio na izjavu poslanice Alijanse za budućnost Kosova Time Kadrija, koja je pozvala Kurtija da ne skreće pažnju sa štrajka na tzv. Kosovu izjavama tipa "na Kosovu može biti rata".

Premijer privremenih institucija je zamolio poslanike da isprate njegove intervjue do kraja, kao i onaj u kome je govorio o mogućosti rata.

- Nisam rekao da će biti rata, rekao sam da može da bude rata, ali je apsolutna neodgovornost sa moje strane kao premijera kada oko Kosova ima 48 ofanzivnih prednjih baza, 28 vojnih i 20 žandarmerijskih, da kažem da nikada neće biti rata, pogrešno je. Kada kažem da može da bude rata, molim vas da ispratite taj intervju do kraja, jer je to optužba protiv Srbije. Nema razloga zašto da zaustavljate optužbe na račun Srbije. Ko ratuje, Srbija ratuje, zato je to optužba u međunarodnoj areni protiv Srbije, ne znam zašto vam to smeta - rekao je Kurti. 

Na ovaj način, prištinski premijer ponovo otvoreno preti Srbima na Kosovu ratom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Voja

pre 1 godinu

Pozdrav od veterana mi smo spremni. Nemojte da vam nismo rekli.

Marija

pre 1 godinu

Kurti nikako da se dozove pameti i urazumi jer ratovi nikome dobro ne donose.

Zarko

pre 1 godinu

Izgleda se Kurti nada da ce mu u slucaju rata opet pomoci NATO kao i 1999 godine ali se tu prevario,ne zeli NATO vise da ratuje protiv Srbije jer u tome ratu ne bi izdrzali vise od 10 dana

Mate

pre 1 godinu

Neće on nama praviti nemire. Dosta nam je pretnji i nikad nećemo dozvoliti rat.

Velja

pre 1 godinu

Kurti se ne zaustavlja sa pretnjama. Kako pregovarati sa čovekom koji samo za to zna?!

Mileva

pre 1 godinu

Dok se predsednik Vučić svim snagama trudi da sačuva mir, toliko se vlasti Prištine zalažu da dođe do rata. Oni ne prestaju sa pretnjama.

Sanja

pre 1 godinu

Provokacije i pretnje su ono sto odaje nemocne ljude kao sto je Kurti.

zora

pre 1 godinu

Ko su teroristi? Siptari su teroristi. Ko ubija golorike civile? Siptari ubijaju goloruke civile. Ko ubija Srbe i vadi im organe za prodaju? Siptari ubijaju Srbe i vade im organe za prodaju. Ko ce kad tad vratiti Kosovo, kad Ameri i EU puknu a Putin i Kinezi uvedu normalno stanje funkcioniranje sveta? SRBIJA.

Nena

pre 1 godinu

Srbija ne ratuje već pregovara i učestvuje u dijalogu, za razliku od Kurtija

Rastko

pre 1 godinu

Kurti misli da nije provaljen a zapravo je svima jasno koji je njegov cilj

Lela

pre 1 godinu

Kurti sve vreme poziva na sukobe i mir nije njegov cilj.

Maja

pre 1 godinu

Kurti ne misli na narod na majke decu njemu je samo da ratuje ali naravno ne on nego drugi za njega, to nikada nece biti politika Srbije.

Ivanka

pre 1 godinu

Ne mogu da verujem,da bi ovaj covek opet da ratuje.Sa Kurtijem ce se tesko sacuvati mir.

Suzana

pre 1 godinu

Srbi znaju da je Stbija uz našu južnu pokrajinu

Suzi

pre 1 godinu

Pretnje su jedini način komunikacije za Kurtija

Nina

pre 1 godinu

Valjda je doslo vreme da se Kurti nauci pameti i gde mu je mesto .

Ja

pre 1 godinu

Hajde procitajte svoj tekst i recite gde je Kurti pretio ratom? Naprotiv on kaze da Srbija zeli rat, sto je i ocigledno. Rusi nas guraju u sukobe. U nasim medijima se svaki dan spominje rat i priprema teren. Narod masovno odlazi iz Srbije, a vi bi da ratujete, naravno sa tudjom decom ne svojom.

Aleks

pre 1 godinu

Kurti je jedan veliki manipulator,koji nikada nije zeleo dogovor i kompromis.

Tina

pre 1 godinu

Kurti je zločinac koji mora biti kažnjen za svoje zlobne izjave i sva zlodela koja čini.

Dejan

pre 1 godinu

Dok naš predsednik Vučić čini sve da se nadje rešenje, i da se sukobi izbegnu, na drugoj strani Kurti stalno diže tenzije.

Pavle

pre 1 godinu

Kurti želi da Srbiju uvuče u rat, ali mi mu to ne smemo dozvoliti. Pre ili kasnije, moraće neko da mu stane na put. Srbija će se braniti svim silama, to treba da mu bude jasno.

Bojan

pre 1 godinu

Srbiji je mir najvažniji, ratova i prolivanja krvi nedužnih ljudi dosta nam je za čitav život. Kurti provocira, ali moramo mu odgovoriti na mudar način kako bi izbegli sukobe.

Petar

pre 1 godinu

Kurti sve ciljano radi, jer želi da nam na silu otme KiM. Ne smemo dozvoliti da maltretira naš narod i protera ga sa vekovnih ognjišta. Srbija i predsednik Vučić će uvek biti uz svoj narod i tačka!

Srđan

pre 1 godinu

Kurti je samo izvršilac, a nalogodavac za sva trenutna dešavanja su oni kojima smeta jaka i stabilna Srbija.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija