• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.04.2024

13:48

Subotica: Gradonačelnik Bakić primio evropsku vicešampionku u boksu Kristinu Nađ Varga

Grad Subotica

Društvo

Subotica: Gradonačelnik Bakić primio evropsku vicešampionku u boksu Kristinu Nađ Varga

Podeli vest

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sastao se danas, u Zelenoj sali Gradske kuće, sa evropskom vicešampionkom u boksu Kristinom Nađ Varga, njenim trenerom Sašom Grdeljević i najperspektivnijim mladim bokserkama kluba “Ultimate fighter – Spartak”, Melindom Utaši i Anjom Salata.

Gradonačelnik Bakić je, tom prilikom, izjavio da je grad Suboticu kroz istoriju svoga postojanja dosta puta menjao svoj naziv ali jedno ime Subotica nikada nije menjala a to je - grad sporta.

“Pored tog epiteta ponosni smo što nikada nismo pravili nikakve podele u oblasti sporta, jer nema bitnijih ili manje bitnih sportova, ne postoje podele na muški i ženski sport niti mlađe ili seniorske kategorije. Uvažavamo i rekreativce, veterane,znači poklanjamo pažnju svima koji se bave sportom, a naročito onima koji postižu izvanredne rezultate i rade promociju grada Subotice i države Srbije”, istakao je Stevan Bakić.

Foto: Grad Subotica

 

On je naglasio da mu je izuzetna čast što je danas organizovao prijem za vicešampionku Evrope u ženskoj seniorskoj konkurenciji na nedavno završenom prvenstvu u Beogradu, Subotičanku Kristinu Nađ Vargu.

„Što se mene lično tiče njena srebrna medalja je zlatnoga sjaja. Kristina je na svom putu pobedila mnoge favorite, ona je u finalu za nijansu izgubila od Ruskinje Julije Čumgalakove koja je iskusan borac, osvajač, evropskog i svetskog zlata. Ona je za nijansu bila bolja od naše Kristine i ovom prilikom još jedanput sve čestitke Kristini na fantastičnom uspehu, pogotovo što joj je tek 21 godina i što je ovo bio njen debi“, rekao je Stevan Bakić.

Foto: Grad Subotica

 

On je naglasio da je fasciniran činjenicom da je na jednom evropskom prvenstvu u seniorskoj konkurenciji Kristina Nađ Varga debitovala, osvojila srebrnu medalju i postala vicešampionka Evrope.

„Rekao sam i prilikom razgovora da sam fasciniran, pogotovo kada su mi objasnili kako je teško izgubila. Inače nedavno na jednom izuzetno teškom takmičenju u Rusiji ona je uzela zlato gde je pobedila sve Ruskinje koje su joj izašle u ring, kao jednu priznatu velesilu u boksu, zato to i apostrofiram. Znači sa nama je jedna buduća zvezda boksa“, naglasio je Stevan Bakić.

Foto: Grad Subotica

 

Gradonačelnik Stevan Bakić prati sve sportove i kao bivši sportista konstatovao je da je boks jedno vreme bio u padu.

„Prethodnih godina boks doživljava svoje vaskrsnuće u Srbiji i taj posao izuzetno dobro radi moj veliki prijatelj predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin“, smatra Stevan Bakić.

Inače Kristina Nađ Varga je član borilačkog kluba „Ultimate fighter-Spartak“ koji, po rečima Stevana Bakića, ima ozbiljnu tradiciju, osnovan je 2001, godine i sa velikim uspehom ga vodi Saša Grdeljević.

„Lično ga poznajem, znam koliko je posvećen, uporan i znam koliko je energije, truda pa čak i finansija uložio da bi danas njegovi takmičari pravili ovakve uspehe“, rekao je Stevan Bakić.

On je ovom prilikom predstavio još dve današnje gošće Melindu Utaši i Anju Salatu. Melinda Utaši je prvakinje Srbije, pionirska, kadetska i juniorska, reprezentativka je Srbije, osvojila je međunarodni Kup nacija, a zablistala je i na Svetskom kupu u disciplini sanda gde je osvojila prvo mesto. Sa nama je i Anja Salata, takođe prvakinja Srbije, pobednica Kupa nacija, dok je na Svetskom kupu u sandi bila druga, ali je ponela priznanje kao najbolja tehničarka.

„Ovde ne smemo da zaboravimo ni Jasminu Nađ koja je osvojila mnogo medalja na međunarodnim takmičenjima koja je dala ogroman doprinos i pomogla u pripremama mladih takmičarki. Jasminu Nađ pogotovo moram da pohvalim, jer je i član kolektiva lokalne samouprave i izuzetno je voljena i priznata od svojih kolega kao dobar čovek i saradnik“, napomenuo je Stevan Bakić.

Uz želje Saši Grdeljeviću da njegov Klub i takmičari nižu nove uspehe Stevan Bakić je podsetio da se radi o Klubu koji broji oko sto članova dok njih 15 konstantno učestvuje na takmičenjima.

„Ovaj Klub uvek može da računa na podršku lokalne samouprave koja će im biti vetar u leđa za dalje uspehe u svim vrstama borilačkih sportova gde budu nastupali na ponos grada Subotice i države Srbije“, podvukao je Stevan Bakić.

Saša Gradeljević se zahvalio na prijemu i izrazio očekivanja za dalje dobre rezultate i uspehe takmičara Kluba čiji je trener.

I Kristina Nađ Varga zahvalila se svima na lepim rečima, svom treneru i celom klubu kao i prijateljima i Bokserskom savezu koji su joj omogućili da nastupi na Evropskom prvenstvu gde je osvojila srebrnu medalju i donela je u Suboticu.

„Ponosna sam na sebe i ceo tim koji stoji iza mene. Ovo je moja prva medalja, utisci mi se još nisu slegli ali obećavam da je ovo tek početak i da moja karijera tek počinje, kao i da ću doneti još medalja sa ovakvih takmičenja“, rekla je Kristina Nađ Varga.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Hoće li Vlada Crne Gore ostati pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici? Mi nemamo bližeg naroda od crnogorskog, sa njima delimo istoriju! (VIDEO)
Live TV

Hoće li Vlada Crne Gore ostati pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici? Mi nemamo bližeg naroda od crnogorskog, sa njima delimo istoriju! (VIDEO)

U Kotoru se održava samit na kome učestvuje i Srbija, a kome je prisustvovao i predsednik Aleksandar Vučić. Sa druge strane, vrh Crne Gore ostaje pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici. Da li će preovladati čojstvo i čast ili će se dodvoravati zapadnim liderima? Na ovu temu u emisiji "Info veče " govorili su Željko Čurović, Savez Srba iz Crne Gore, Srđan Brac iz Centra za društvenu stabilnost i Vladimir Kljajić, politikolog.

16.05.2024

22:32

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja! (VIDEO)
Live TV

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja! (VIDEO)

Nakon jučerašnje pucnjave u kojoj je teško ranjen premijer Slovačke, napadač je uhapšen, a policija ga je optužila za pokušaj ubistva. Premijer se nalazi u bolnici u teškom zdravstvenom stanju. O ovoj, ali i o drugim važnim temama govorili su gosti emisije "Rat uživo", novinar Žarko Rakić i Nebojša Kuzmanović, direktor Arhiva Vojvodina. Uživo u program uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost.

16.05.2024

19:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija