• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

29.04.2024

10:07

Oprez za volanom: Saobraćajna policija za praznike na svim putnim pravcima, kao i radari u presretačima

prinstcreen/Instagram MUP

Društvo

Oprez za volanom: Saobraćajna policija za praznike na svim putnim pravcima, kao i radari u presretačima

Podeli vest

Mnogima će praznični dani biti prilika za odmor, ali će zato saobraćajna policija imati pune ruke posla.

Naime, biće pojačana kontrola učesnika u saobraćaju, a obeležava se i Nedelja prevencija povreda sa ciljem da se izbegnu najteže i ostale posledice nepridržavanja saobraćajnih propisa.

Prisustvom na drumovima širom Srbije, saobraćajna policija će sprovesti akciju pojačane kontrole. Glavni akcenat je na otkrivanju i sankcionisanju prekršaja prekoračenja brzine za šta će saobraćajci koristiti sve tehničke uređaje i kapacitete.

Ručne radare, radare u automatskim video-nadzorima i radare ugrađene u vozila bez obeležja policije, takozvane presretače. Napominjemo da će u sklopu ove akcije, koja se realizuje u saradnji sa organizacijom evropski Roudpol policija, u sredu, 1. maja, biti realizovana i akcija Spid maraton, koja će trajati svih 24 časa, i kada će akcenat biti stavljen na kontrolu prekoračenja brzine kretanja vozila”, naveo je Mladen Stojanović, komandir saobraćajne policije iz Požege.

Igor Filipović, komandir užičke saobraćajne policije, ističe da će kontrolisati i sve ostale prekršaje koji su najčešći uzročnici saobraćajnih nezgoda.

"Ovde prvenstveno mislim na prekršaje nepropisnog preticanja, nasilničke vožnje i svakog drugog ponašanja u saobraćaju koje može da dovede do teških saobraćajnih nezgoda”, naveo je Filipović.

Isplanirati putovanje bez stresa i nervoze

Kontrola će uticati da se saobraćaj odvija usporenije. Zbog toga je preporuka vozačima da prave povremene predahe i isplaniraju putovanje bez stresa i nervoze.

Najbolja prevencija na sprečavanju nastanka saobraćajnih nezgoda i posledica u njima je – prilagoditi brzinu stanju i uslovima puta, koristiti sigurnosne pojaseve, ne koristiti mobilni telefon i ostale uređaje tokom upravljanja i naravno koristiti sigurnosni pojas na zadnjem sedištu i sedišta za prevoz dece”, istakao je Mladen Stojanović, komandir SPI Požega.

Kontrola na svim putnim pravcima

Filipović ističe da su prisutni na svim putnim pravcima i da se trude da taj broj smanje koliko je to u njihovoj mogućnosti.

"Ali ja bih ovu priliku iskoristio da apelujem na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, da se odgovorno ponašaju u saobraćaju i sa takvim ponašanjem da sačuvaju svoje živote i živote svojih najmilijih”, poručio je Filipović.

Odgovornim ponašanjem svakako će izbeći i novčane kazne, kaznene poene, ali pre svega će uprkos pojačanoj kontroli saobraćajne policije bezbednije uživati u odmoru tokom praznika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Poznato stanje slovačkog premijera nakon napada!
Planeta

Poznato stanje slovačkog premijera nakon napada!

Slovački premijer Robert Fico je bio pri svesti kada je prebačen u bolnicu i njegovi vitalni znaci su stabilizovani. Ficov život nije u opasnosti nakon pokušaja atentata, saopštila je medicinska ustanova.

15.05.2024

16:02

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!
Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!

Nedelja zajedništva i sećanja u šabačkoj Ekonomsko-trgovinskoj školi "Stana Milanović" obeležena je na poseban način - otvaranjem Staninog sokačeta, koje će predstavljati ulaz u školu i novo poglavlje života svakog njenog učenika.

14.05.2024

17:19