• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.04.2024

09:20

"Prevaranti šalju pogrešne stvari, a naplaćuju po 200 evra" - Čovek kupio patike, pa doživeo šok! Budite oprezni kada poručujete preko interneta!

Shuterstock

Društvo

"Prevaranti šalju pogrešne stvari, a naplaćuju po 200 evra" - Čovek kupio patike, pa doživeo šok! Budite oprezni kada poručujete preko interneta!

Podeli vest

U želji da nešto kupe što jeftinije mnogi preko onlajn stranica poručuju odeću, patike, nameštaj, pa i tehniku, a vrlo često im stigne nešto što nije ni nalik onome što su poručili!

Ljudima su tako stizale cigle umesto telefona, pa i keks, cepanice su dobijali umesto računara, bilo je onih koji su dobili iznošene jakne za dva broja veće... I pored svega toga, ljudi masovno naručuju stvari preko društvenih mreža i raznih stranica.

Tako je i sve više naloga na mrežama gde se jedno prodaje, a drugo stiže na kućnu adresu.

Foto: printscreen

 

To se nedavno desilo i jednom Beograđaninu koji je naručio patike sa jedne stranice na Instagramu.

Prevaranti, šalju pogrešne stvari, a naplaćuju po 200 evra. Patike koje su poslali su plastične, ni nalik onima koje su mi slikali pre slanja! Kad sam im se javio i zamolio da mi vrate novac, više nisu odgovarali na poruke - napisao je jedan Beograđanin.

Njegova poruka objavljena je na storiju Instagram stranice "Moj_beo_grad_".

Iz udruženja za zaštitu potrošača savetuju da prevareni kupci mogu da se pozovu na Zakon o zaštiti potrošača samo ako je trgovac registrovan, a ako nije, onda im ostaje samo da se obrate udruženjima za zaštitu potrošača ili u krajnjem slučaju policiji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija