• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.T.

25.04.2024

08:30

Otkriven uzrok smrti porodilje u Vranju! Oglasilo se tužilaštvo posle obdukcije, utvrđuje se eventualno postojanje krivice

Društvene mreže

Društvo

Otkriven uzrok smrti porodilje u Vranju! Oglasilo se tužilaštvo posle obdukcije, utvrđuje se eventualno postojanje krivice

Podeli vest

Uzrok smrti porodilje M. A. iz okoline Preševa, koja je preminula 17. aprila u Zdravstvenom centru u Vranju, je ruptura materice sa posledičnim krvarenjem, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Vranju.

Iz tog tela navode da je odbukcijom utvrđen uzrok smrti, i da je moguće da se radi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

Glavni javni tužilac u Vranju Danijela Trajković navela je da će Više javno tužilaštvo predmet proslediti na dalju nadležnost Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju, s obzirom na to da je Osnovno javno tužilaštvo nadležno za Teško delo protiv zdravlja ljudi.

Policijski službenici su prikupili potrebna obaveštenja i od supruga preminule M.A, koji je je zahtevao da nadležni državni organi utvrde uzrok smrti i pridružio se krivičnom gonjenju ukoliko se utvrdi da je neko krivično odgovoran za smrt njegove supruge, navodi se u saopštenju VJT.

Kako je saopšteno, Policijska uprava u Vranju postupila je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Vranju i preduzela sve potrebne radnje radi utvrđivanja svih relevantnih okolnosti vezanih za smrt M. A.

- Dana 24.4.2024. godine, Višem javnom tužilaštvu u Vranju dostavljen je Izveštaj o svim preduzetim radnjama, kao i prethodni Patoanatomski nalaz Zavoda za sudsku medicinu u Nišu u pogledu uzroka smrt pok. M.A. rođene 1987. godine, koji je urađen po zahtevu Zdravstvenog centra u Vranju - saopštilo je VJT u Vranju.

Imajući u vidu da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem, Više javno tužilaštvo će, kako je saopšteno, predmet proslediti na dalju nadležnost Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju, obzirom da se u konkretnom slučaju može raditi o nehatnom izvršenju krivičnog dela Nesavesno pružanje lekarske pomoći , koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao Teško delo protiv zdravlja ljudi, za koje je nadležno Osnovno javno tužilaštvo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija