• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.04.2024

09:00

Centar snabdevanja Novobeograđana: Na Starom Merkatoru je voće i povrće moguće platiti karticom, ipak ovo je najveća čar ove pijace!

Zoran Sinko

Društvo

Centar snabdevanja Novobeograđana: Na Starom Merkatoru je voće i povrće moguće platiti karticom, ipak ovo je najveća čar ove pijace!

Podeli vest

Pijaca Stari Merkator je sa sigunošću centar snabdevanja stanovnika Novog Beograda, a ovo i ne treba da čudi jer na jednom mestu možete pronaći najsvežije voće, povrće ali i meso, suhomesnate i mlečne proizvode...Međutim, ni to nije sve. Tu je i veliki izbor najkvalitetnije garderove ali i ukrasnog i dekorativnog cveća.

One koje smo zatekli na ovoj pijaci, kažu da je upravo Stari Merkator pravi dragulj najveće beogradske opštine. Ipak, ovde dolaze da pazare i građani iz svih delova grada.

Marija Sević (52) kaže da je počela da se snabdeva u Starom Merkatoru nakon što je ova pijaca renovirana. Ono što joj naročito odgovara jeste što je upravo na ovom mestu omogućeno i plaćanje karticom.

- Nikad ne znam koliko novca da podignem, a da mi bude dovoljno. Zato je Stari Merkator za mene raj za kupovinu. Tezge koje primaju karticu su jasno naznačene, a na njima nema šta nema. Sve je sveže, sve je prva liga. Ipak, možda je od same mogućnosti plaćanja karticom bolje to što je pijaca potpuno renovirana, pa je pravo zadovoljstvo pazariti u ovako lepom ambijentu - kaže nam Marija koja živi na takozvanoj "Retenziji" između Novog Beograda i Zemuna.

Foto: Zoran Sinko

 

Na ovoj lepoj pijaci je 2022. godine završena revitalizacija koja je obuhvatila površinu preko 2.000 m2. Zamenjena je kompletna krovna obloga, odnosno postavljano je 800 m2 novih stakala, kompletno je urađen pijačni plato, površine 1200 m2.

- Pored dobre robe, ovde vlada i veoma lepa atmosfera. Moje kolege koje prodaju na 144 tezge se odlično slažu. Ako ja nemam nešto u ponudi, odmah mušetriji preporučim kod koga će nabaviti ono što joj treba. Zaista smo prezadovoljni renoviranjem pijace. Postavili su nam i  nove vodovodne i kanalizacione cevi. Na svim ulazima u pijacu postavljeno je sedam automatskih vrata, urađena je nova ventilacija i cela pijaca je klimatizovana - kaže nam prodavac Miša Perić.

U sklopu pijace „Stari Merkator“, tačnije ispred, pored velikog izbora garderobe za sve generacije, smeštena je i cvetna pijaca.

- Nigde nema ovako kvalitetnog i jeftinog rasada, kao ovde. Kupila sam veliku petuniju za svega 300 dinara - kaže Rajka Ilić (70)

Ispred ulaza u Stari Merkator se nalazi i plato sa cvećem, a kako saznajemo u toku su radovi na izgradnji garaže za parkiranje.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!
NEKO IH JE IDIOTSKI PRESELJAVAO

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!

Liste za lokalne izbore opozicije pune su takozvanih fantomskih birača, kako su oni samo nazvali pojedine građane koji su menjali prebivalište i pokušali da tako optuže vlast da je pokrala decembarske izbore?! Sada, je opozicija prestavila - fantomske odbornike i to u svojim redovima!

17.05.2024

11:14

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!
Izbori 2024

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!

Proročke reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se opozicija istog časa ujediniti ako bude imala makar jedan glas, jednog odbornika, jednog poslanika više od vladajuće koalicije ponovo su dobile na snazi nakon što je doktor Branimir Nestorović, lider "Pravi Mi" najavio da će se povući iz izborne trke na lokalnim izborima u Beogradu, ako i lažni ekolog Savo Manojlović uradi isto.

17.05.2024

10:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija