• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.04.2024

14:57

M:tel u Bosanskom Petrovcu: Stvaramo uslove za normalan život naših ljudi

M:tel

Društvo

M:tel u Bosanskom Petrovcu: Stvaramo uslove za normalan život naših ljudi

Podeli vest

Nastavak akcije „Niste sami, imate prijatelje“.

Tri mjeseca nakon što su predstavnici kompanije m:tel posjetili opštinu Bosanski Petrovac i povratničko stanovništvo ovih krajeva, završeni su radovi na obnovi kuće porodice Šobot u selu Bravsko, dok je porodici Jeličić donirana poljoprivredna mehanizacija. 

Zajedno sa svojim kolegama, porodice je obišla generalna direktorka kompanije m:tel Jelena Trivan, što je bila prilika i da im zvanično uruči donacije. Trivan je podsjetila da kompanija m:tel kontinuirano prati ljude ovoga kraja, te da je i ova posjeta porodici Šobot i renovirana cijela kuća, nakon samo tri mjeseca od prve posjete, dokaz za to. 

Foto: M:tel

 

„Danas smo tu kako bismo posetili samohranog oca koji živi sa troje dece u kući koja je bila neuslovna i nebezbedna za njihov život. Kuća je sada nalik na svaku drugu kuću u kojoj treba da žive deca. Jer, vrhunski patriotizam je pomagati svojim sunarodnicima. Patriotizam nisu velike reči nego su mala dela. I kada bi svako učinio ponešto za svaku od porodica koje ovde žive mislm da bismo sa više optimizma gledali na budućnost“, rekla je generalna direktorka kompanije m:tel Jelena Trivan.  

Nakon svih potrebnih građevinskih i tehničkih radova, kao i unošenja novog namještaja i bijele tehnike, porodica Šobot iz sela Bravsko, zahvaljujući upravo kompaniji m:tel, sada ima uslove za normalan život. Samohrani otac troje maloljetne djece Pero Šobot ovom prilikom je zahvalio m:tel-u, ne krijući oduševljenje renoviranom kućom. „Ja sam prezadovoljan. Sve su uradili što je trebalo, radove u kući, pa sve do kompletnog namještaja i posteljine“, rekao je Šobot ovom prilikom.

Foto: M:tel

 

Nemanja Davidović, predsjedavajući Opštinskog vijeća Bosanskog Petrovca zahvalio se kompaniji m:tel  na dobrim djelima tokom svih prethodnih godina. „Ova pomoć će pomoći svakodnevnom životu dvije višečlane porodice. Ovo je ujedno i poruka povratnicima da nisu sami, što je i naziv ove akcije. Zahvaljujem direktorki Trivan, jer niko nas nije razumio i niko nam nije pomogao kao što to radi ona“, rekao je Davidović.

Nakon sela Bravsko, ovaj svojevrsni humanitarni karavan je posjetio i porodicu Jeličić u Bosanskom Petrovcu i malog domaćina Miloša, koji je pri prethodnoj posjeti izrazio potrebu i želju da svoje domaćinstvo obezbijedi i traktorskom frezom sa priključkom. Jelena Trivan je uručila ovaj poklon-donaciju kompanije porodici Jeličić. Miloš Jeličić, učenik je osmog razreda osnovne škole i glava porodice u kojoj žive majka, troje djece i nepokretna baka, a poklon koji su dobili od kompanije m:tel za njih znači život. „Prije smo morali moliti komšije da nam rade frezom, što smo plaćali. Sa svojom frezom ćemo moći da obrađujemo i više zemlje“, rekao je Miloš. 

Ovom, kao i svim prethodnim donacijama koje je kompanija m:tel realizovala od početka akcije „Niste sami, imate prijatelje“, jasno je da je ulaganje u zajednicu i povratničke porodice na području Federacije BiH, odgovorna misija ove kompanije na čelu sa generalnom direktorkom Jelenom Trivan, koja je akciju i pokrenula. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija