• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.04.2024

10:26

Oglasio se EPS važnim saopštenjem: Niže račune za struju dobiće 1,8 miliona domaćinstava, evo o čemu je reč

Shuterstock

Društvo

Oglasio se EPS važnim saopštenjem: Niže račune za struju dobiće 1,8 miliona domaćinstava, evo o čemu je reč

Podeli vest

Popust za racionalnu potrošnju električne energije u martu ostvarilo je 1,8 miliona ili čak 54 odsto domaćinstava. Mart je bio mesec u kojem su građani bili najefikasniji u potrošnji struje.

Od početka oktobra 2023. do kraja marta ove godine, svakog meseca popust je ostvarilo više od polovine domaćinstava, a za ovih šest meseci "Elektroprivreda Srbije" je potrošačima obračunala popust od oko 9,3 milijarde dinara. 

Najveći popust od 40 odsto "Elektroprivreda Srbije" odobrila je za 24,7 odsto domaćinstava, odnosno 831.968 i taj broj domaćinstava u martu je uštedeo više od 30 odsto električne energije u odnosu na isti mesec u prethodne dve godine. Za 12,4 odsto korisnika, odnosno 418.806 domaćinstava, martovski račun je manji za 20 odsto.

Foto: Informer

 

 

Popust na računu za energiju od 25 odsto ima 6,2 odsto domaćinstava, za 5,6 odsto korisnika umanjen je račun za 30 odsto, dok je popust od 35 procenata ostvarilo 5 odsto domaćinstava.

Na martovskim računima dodatni popust od 5 odsto ostvarila su i domaćinstva koja su kori?ćenje električne energije u nižoj tarifi uvećala za 5 odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine. Tu pogodnost ostvarila su 415.584 domaćinstva, odnosno 12%.

Najviše su štedeli građani u Beogradu, Nišu, Šapcu, Smederevu, Vranju, Novom Sadu, Subotici, Somboru, Sremskoj Mitrovici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija