• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.04.2024

15:37

Porodica Purić je bogata sa 7 dece, a od Fondacije Humana srca su dobili potpuno preuređenu i opremljenu kuću! (FOTO/VIDEO)

Fondacija Humana srca

Društvo

Porodica Purić je bogata sa 7 dece, a od Fondacije Humana srca su dobili potpuno preuređenu i opremljenu kuću! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Porodica Purić iz sela Radijevići kod Nove Varoši broji čak devet članova, tata Miloš, mama Milica i deca Jovan (12), Milan (11), Lazar (10), Božica (8), Jovana (7), Mladen (5) i Antonije (3), dok je još jedna beba na putu.

Vredni i radni, zajedno sa decom vode računa o svom seoskom domaćinstvu, kravama, kokama i svinjama. Svako ima svoje zaduženje, dok Jovan vozi traktor i obrađuje zemlju, Milan i Lazar muzu krave, a Božica i Jovana skupljaju jaja i pomažu mami da spremi doručak. Mladen čuva najmlađeg Antonija, koji najviše voli da se igra sa svojim kucama.

Tata i mama se trude da im obezbede sve, a najviše ljubavi, ali život na selu i primanja koja imaju baveći se poljoprivredom nisu bila dovoljna da mališanima obezbede stabilan krov nad glavom. Nakon povrede noge koju je zadobio u strugani, tata Miloš je jedno vreme ostao nemoćan i bez primanja. 

Mama Milica je pozvala Fondaciju Humana srca, koja je za ovu porodicu učinila najlepše – obezbedila i renovirala dom. Urađena je fasada, zbog koje deci više neće biti hladno, a voda u česmi više neće zamrzavati, kada se zima spusti na Zlatar. Postavljena je stolarija, urađeni su kompletni unutrašnji radovi, kupatilo, kuhinja, i sve je opremljeno novim nameštajem i belom tehnikom. 

Pomoć koju je porodica dobila od Fondacije je podstakla tatu Miloša, i dala mu vetar u leđa da nakon oporavka pokrene sopstveni posao uređenja zelenila, koji će porodici značiti dodatna neophodna primanja.

Pozdravljajući se sa porodicom ostaju nam urezane reči Lazara koji je rekao da želi da bude dobar čovek kada poraste i uverenje da je pomoć koju je Fondacija pružila ovoj porodici otišla u prave ruke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija