• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.04.2024

21:18 >> 21:23

Evo kakvo nas vreme očekuje za praznike - Vaskrs i Prvi maj: Detaljna prognoza za prvu polovinu maja

Z. I.

Društvo

Evo kakvo nas vreme očekuje za praznike - Vaskrs i Prvi maj: Detaljna prognoza za prvu polovinu maja

Podeli vest

U Srbiji će i narednih dana biti promenjivo vreme sa kišom, i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom i povremenim sunčanim intervalima.

Sa sadašnjih maksimalnih dnevnih od 10 do 16 stepeni, posle 24. aprila temperatura će početi da raste na 20 do 25 stepeni, a povratak na letnje i tropske temperature koje su obeležile prvu polovinu ovog meseca očekuju se u tek krajem maja.

Prema vremenskoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) u subotu ujutru se očekuje slab prizemni mraz.

- Tokom dana biće malo toplije, pre podne pretežno sunčano, posle podne postepeno naoblačenje, kasnije posle podne sa kišom u južnim, uveče i u centralnim, a tokom noći i u većini ostalih predela Srbije. Vetar će biti slab i umeren, severni i severoistočni. Najniža temperatura od 1 do 7 stepeni, a najviša od 13 do 17 stepeni - objavio je RHMZ.

RHMZ je za sutra izdao i upozorenje: "Najavljeni prizemni mraz u jutarnjim časovima može nepovoljno uticati na ponike prolećnih ratarskih useva i povrtarske kulture".

Vremenska prognoza za Srbiju za nedelju

Drugog dana vikenda biće pretežno oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima, a u planinskim predelima i sa snegom.

Vetar će biti slab i umeren, severni i severoistočni, posle podne u Vojvodini u skretanju na severozapadni pravac i u pojačanju.

Foto: freepik

 

Najniža temperature će biti od 2 do 8 stepeni, a najviša od 12 do 16 stepeni.

U ponedeljak se očekuje umereno do potpuno oblačno, ujutru i pre podne mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima, a na visokim planinama i sa snegom, posle podne prestanak padavina i razvedravanje.

Duvaće slab i umeren vetar, na istoku i jak, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 3 do 7 stepeni, a najviša dnevna od 11 do 16 stepeni.

Vremenska prognoza za Srbiju za kraj aprila i početak maja

Od 23. do 27. aprila biće umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima.

RHMZ je objavio da će u tom period na visokim planinama jugozapadne i južne Srbije povremeno padati sneg.

Foto: Shutterstock

 

Minimalne temperature će biti od 3 do 6 stepeni, a krajem tog perioda, od 7 do 10 stepeni. Na nadmorskim visinama između 1.000 i 1.600 metara najniže temperature će se kretati u interval od -3 do 1, krajem perioda od 2 do 4 stepena.

Maksimalne temperature vazduha će biti od 13 do 15 stepeni, krajem perioda od 20 do 23 stepeni, a na višim planinama od 2 do 7 stepeni, odnosno, 8 do 16 stepeni Celzijusa.

Do 5. maja minimalne temperature u Srbiji će biti od 7 do 14 stepeni, na višim nadmorskim visinama od 0 do 7. Očekuje se da maksimalne dnevne temperature u tom period budu od 19 do 25 stepeni, na planinama između 1.000 i 1.600 metara od 8 do 17 stepeni.

Kako se može videti u dugoročnoj prognozi RHMZ, iako temperature postepeno rastu iz dana u dan, sve do 15. maja one neće prelazi 25. podeok.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija