• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.04.2024

16:11

Srbin iz grotla Izraela: Strepimo od rata koji vodi u totalno uništenje, a sigurni smo da se ovo ipak neće dogoditi!

EPA/printscreen

Društvo

Srbin iz grotla Izraela: Strepimo od rata koji vodi u totalno uništenje, a sigurni smo da se ovo ipak neće dogoditi!

Podeli vest

Strepimo od rata koji vodi u totalno uništenje. Veliki je strah od scenarija na koji će se odlučiti Izrael nakon napada projektilima koji je Iran izveo. Ja živim na oko 60 kilometara od Tel Aviva, gde je bilo ispaljeno najviše projektila. Ipak sam video kako "čelična kupola" presreće i uništava iranske rakete. Mi smo navikli na takve stvari, ipak, strah od jačine odmazde koju Izrael sprema i te kako postoji - navodi za Informer Miloš Bradić, koji sa suprugom živi u gradu Jokneam u blizini Haife.

Miloš, koji je zaposlen u lokalnom klubu kao trener mlađih vaterpolo kategorija, za naš list navodi da se napad projektila dogodio baš u periodu kada Izraelci obeležavaju praznik Pesah. Kako ističe, deca su trenutno na raspustu, a vlada je naložila da se u naredna dva dana zabrane odlasci na izlete i dečje kampove.
- Mi koji živimo ovde, kao i Izraelci, tačno znamo kako da se ponašamo u određenoj situaciji. Samo što sam se vratio sa odmora iz Srbije dočekao me je haos. Ipak, koliko god da je teško i uprkos velikom napadu Hamasa koji smo imali pre pola godine, mi smo oguglali na ovakve napade. Očekivao se ovakav napad. Izrael je bio spreman, znalo se da će rakete biti ispaljene u pravcu Izraela oko ponoći. Tek oko 23 časa u subotu Izrael je zatvorio vazdušni prostor. Kod nas se nije upalio alarm za sklonište, a u Tel Avivu možda jednom. Međutim, plašimo se eskalacije sukoba - kaže Bradić.

Naš sagovornik kaže da se njegove komšije i prijatelji nadaju da je Izrael naučio na grešci koja se dogodila prošlog oktobra, kada su pripadnici Hamasa upali na muzički festival na izraelskoj granici sa Gazom i tom prilikom ubili više od 1.000 ljudi.

- Mislim da je jako teško da se ponovi scenario koji smo imali pre pola godine. Izraelci uče na greškama. Uprkos tome, narod to ne može da zaboravi i zato postoji veliki strah. Mnogo Izraelaca se i dalje nalazi u zarobljeništvu. Protesti protiv premijera Benjamina Netanijahua su sve masovniji. Nadamo se da će se sukob zaustaviti na trenutnom "peckanju", jer ako dođe do prave eksplozije, zaista nam sledi pakao. Mi koji živimo ovde najviše strepimo od odgovora Izraela na ovakve napade. Svesni smo da sve zavisi od reakcije Izraela. Kroz čitavu istoriju ovog sukoba silom se odgovaralo na silu. Pitanje je koliko je svima u interesu da se vodi rat do iznemoglosti, do uništenja - navodi naš sagovornik.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!
NEKO IH JE IDIOTSKI PRESELJAVAO

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!

Liste za lokalne izbore opozicije pune su takozvanih fantomskih birača, kako su oni samo nazvali pojedine građane koji su menjali prebivalište i pokušali da tako optuže vlast da je pokrala decembarske izbore?! Sada, je opozicija prestavila - fantomske odbornike i to u svojim redovima!

17.05.2024

11:14

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!
Izbori 2024

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!

Proročke reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se opozicija istog časa ujediniti ako bude imala makar jedan glas, jednog odbornika, jednog poslanika više od vladajuće koalicije ponovo su dobile na snazi nakon što je doktor Branimir Nestorović, lider "Pravi Mi" najavio da će se povući iz izborne trke na lokalnim izborima u Beogradu, ako i lažni ekolog Savo Manojlović uradi isto.

17.05.2024

10:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija