• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/ekapija

13.04.2024

13:21

Raspisan tender za projektovanje stambenog kompleksa Expo 2027: Na 160.000 kvadrata u planu 1.500 stanova, podzemne garaže i lokali

Promo

Društvo

Raspisan tender za projektovanje stambenog kompleksa Expo 2027: Na 160.000 kvadrata u planu 1.500 stanova, podzemne garaže i lokali

Podeli vest

Preduzeće SPV Galovica 1 doo raspisalo je tender za izradu tehničke dokumentacije za stambeni kompleks planiran u okviru kompleksa Expo 2027.

SPV Galovica 1 je jedno od 6 preduzeća osnovanih za gradnju objekata za izložbu Expo 2027.

Predmet nabavke je izrada tehničke dokumentacije sa izradom kataloga, 3D modela, projekta opremanja stanova i poslovima po ovlašćenju Naručioca, stambenog kompleksa u okviru kompleksa Expo 2027.

Nabavka se, kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, sprovodi na osnovu člana 14. Zakona o posebnim postupcima radi realizacije međunarodne specijalizovane izložbe Expo Belgrade 2027, i Uredbe Vlade o sprovođenju postupka nabavke dobara, usluga ili radova potrebnih za realizaciju izložbe.

Za realizaciju pratećih smeštajnih kapaciteta za potrebe učesnika manifestacije predviđen je stambeni kompleks koji se sastoji iz 9 građevinskih parcela.

Foto: Shutterstock

 

Bruto građevinska površina celog kompleksa je oko 160.000m2.

Višeporodični stambeni objekti sa poslovnim prostorima planirani su na delovima katastarskih parcela 4721/1, 4721/2, 4721/4, 4721/5, 4756/5, 4721/7 i 4756/1, KO Surčin, na površini od oko 91.978m².

Planirana je izgradnja stambenih objekata spratnosti Po+P+7, sa garažama u jednom podzemnom nivou. U delu prizemlja planirani su poslovni prostori.

U okviru stambenog kompleksa su planirano je 1.500 stanova, od jednoiposobnih do četvorosobnih, prosečne površine od oko 55 m2.

Preostale dve parcele namenjene su za gradnju pristupnih saobraćajnica kompleksa i za javnu zelenu površinu.
Tender je otvoren do 26. aprila, a cena posla nije navedena.
Podsetimo, Nacrtom prostornog plana područja posebne namene Nacionalnog fudbalskog stadiona - treća faza, predviđeno je da prateći smeštajni kapaciteti za korisnike i zaposlene u kompleksu EXPO 2027 u periodu trajanja manifestacije, posle završetka izložbe postanu stambeni kompleks. U okviru kompleksa palnirana je i gradnja škole i vrtića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Važna vest za građane: Obolelima od retkih bolesti dostupna pomoć države u iznosu od 110 hiljada dinara
Društvo

Važna vest za građane: Obolelima od retkih bolesti dostupna pomoć države u iznosu od 110 hiljada dinara

Pored sveobuhvatne podrške, kada su u pitanju lečenje, inovativne terapije i celokupna zdravstvena nega, od januara ove godine, obolelima od retkih bolesti i njihovim porodicama dostupna je finansijska podrška u vidu isplate jednokratne pomoći u iznosu od 25.000 dinara, kao i vaučeri za lekove i medicinska sredstva u iznosu od 35.000 dinara i vaučeri za rehabilitaciju u iznosu od 50.000 dinara, saopštilo je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

13.04.2024

13:04

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Hoće li Vlada Crne Gore ostati pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici? Mi nemamo bližeg naroda od crnogorskog, sa njima delimo istoriju! (VIDEO)
Live TV

Hoće li Vlada Crne Gore ostati pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici? Mi nemamo bližeg naroda od crnogorskog, sa njima delimo istoriju! (VIDEO)

U Kotoru se održava samit na kome učestvuje i Srbija, a kome je prisustvovao i predsednik Aleksandar Vučić. Sa druge strane, vrh Crne Gore ostaje pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici. Da li će preovladati čojstvo i čast ili će se dodvoravati zapadnim liderima? Na ovu temu u emisiji "Info veče " govorili su Željko Čurović, Savez Srba iz Crne Gore, Srđan Brac iz Centra za društvenu stabilnost i Vladimir Kljajić, politikolog.

16.05.2024

22:32

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija