• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.05.2024

10:03

Cene u Grčkoj izazvale šok! Srpkinja iznenađena: Ovo je detaljan cenovnik!

Shutterstock

Društvo

Cene u Grčkoj izazvale šok! Srpkinja iznenađena: Ovo je detaljan cenovnik!

Podeli vest

U Paraliji sredinom maja može da se pojede kompletan ručak za svega devet evra. Dnevni meni uključuje salatu, supu, glavno jelo i kolač, i sve to na samoj obali mora.

Grci se već uveliko spremaju za otvaranje letnje sezone, pripremili su raznolike cene hrane i pića koje se mnogim turistima, u pojedinim gradovima, neće dopasti. Međutim, u Paraliji je situacija nešto drugačija.

 

Frape u kafiću pored mora košta tri evra, dok se u malo zabačenijim lokalima pije kapućino za 1,8 evra, a espreso za 1,2.

Restoran ima svoj dnevni meni za devet evra, u koji je uključena supa, glavno jelo, salata i desert, odnosno kolač.

Foto: Shuterstock

 

U prodavnicama litar mleka može da se nađe za 0.95, a najviše 1,1 evro, dok je kilogram jogurta 2,5 evra.

Cena hleba zavisi od vrste, ali kreće se od 0,60 do 1,8 evra. Paradajz u popularnim trgovinskim lancima vrednuju od 1,65 do 2,25 evra, dok na ulici može da se nađe i za evro i po. Krastavac naplaćuju 1,65 evra po kilogramu.

Pita giros može da se pojede za 3,5, a najviše četiri evra, dok je porcija 8-9 evra.

Kad su voće i omiljene letnje poslastice u pitanju, trešnje mogu da se pazare za 3,5 evra, kajsije za dva, što se podudara i sa cenom kugle sladoleda koja je dva evra.

Foto: Shuterstock

 

Popularni gazirani sokovi su pored mora 3,50 evra, energetska pića pet, a milkšejk najviše 4,8 evra.

Kako je poznato da je Paralija jedno od najpopularnijih letovališta naših turista u Grčkoj, već sada se veliki broj Srba spustio do njih. Nataša je bila posebno iznenađena kada je videla kakve su cene u kafićima nadomak mora.

- Prijatno sam iznenađena cenama u Grčkoj. Nisam očekivala da sve bude ovoliko pristupačno, gotovo isto kao kod nas, nešto čak i jeftinije. Nadam se da neće drastično da se promeni situacija u jeku sezone, pošto planiramo i u julu da dođemo - zaključila je Beograđanka Nataša.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

London zove! Sve o finalu Lige šampiona na jednom mestu!
Fudbal

London zove! Sve o finalu Lige šampiona na jednom mestu!

Utakmicom između Real Madrida i Borusije iz Dortmunda večeras (21.00, RTS 1) će na "Vembliju" biti spuštena zavesa na klupsku sezonu u evropskim takmičenjima! "Kraljevski klub" želi da vrati krunu u svoje vlasništvo, ali će naspram sebe imati "milionere" gladne trofeja!

01.06.2024

13:35

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31