• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kamatica

06.04.2024

13:53

Ova 4 uslova će vam banka sigurno postaviti za dobijanje stambenog kredita: Na jedan posebno obratite pažnju

Tanjug

Društvo

Ova 4 uslova će vam banka sigurno postaviti za dobijanje stambenog kredita: Na jedan posebno obratite pažnju

Podeli vest

Sigurno ste nekad čuli onu rečenicu koja kaže da uslovi za apliciranje za kredit nisu uvek isti i da se menjaju od banke do banke.

Mnogo puta smo ponovili tu tvrdnju koja i dalje važi: konkretni uslovi za podizanje određenog kredita mogu da variraju (što najčešće i jeste situacija) od jedne do druge banke. Situacija je ista bez obzira da li je reč o keš kreditima, kreditima za refinansiranje ili stambenim kreditima.

Međutim, pored ovih, nazovimo ih varijabilnih uslova, postoje i oni koji se ne menjaju (njih možemo u ovom tekstu da zovemo "fiksni" uslovi).

Pošto danas govorimo o stambenim kreditima, u nastavku vam donosimo ove fiksne uslove za sve koji žele da apliciraju za stambeni kredit.


Kada želite da podignete stambenu pozajmicu od banke, bankari će vam u ogromnoj većini slučajeva gotovo izvesno tražiti da ispunjavate sledeće:
 

da ste stalno zaposleni - u bankarskom rečniku ovo znači da ste u vašoj firmi zaposleni na neodređeno minimum godinu dana bez prekida do dana kada aplicirate za kredit

da su vam mesečna primanja minimalno 33 hiljade dinara - ovde moramo da napomenemo da minimalna zarada koju će vam banka tražiti zavisi od iznosa kredita

dobar izveštaj iz Kreditnog biroa - ovaj izveštaj treba da pokaže da ste u Kreditnom birou "čisti", tj. da nemate nikakvih dugovanja. U suprotnom - ništa od kredita

da imate minimum 21 godinu i da u trenutku isplate poslednje rate kredita nemate više od 70 godina starosti

Kada ispunite ova četiri opšta uslova, banke će vam sigurno postaviti još neke koji su malo više specifični, tj. zavise od banke do banke. Kada vam kredit bude odobren, njegova mesečna rata ne sme da optereti vaša mesečna primanja više od 60 odsto.

Ukratko to su osnovni uslovi u slučaju da želite da aplicirate za stambeni kredit. Ukoliko vam je potrebna pomoć da pronađete najpovoljniji stambeni kredit, keš kredit ili kredit za refinansiranje, Kamatica savetnik je pravo rešenje za vas.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija